08-11-2022 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Wielrenblad #5 2022 is nu verkrijgbaar!

Wielrenblad #5 2022 is uit, een extra dikke uitgave van maar liefst 100 pagina’s. Want we hebben afgelopen maanden onwijs veel mooie content gemaakt tijdens onze avonturen op de racefiets en tochten op gravelstroken! In deze editie voorzien we jou van een verse portie wielerleesvoer. Van de mooiste routes, reisverslagen en materiaal tot onze adviezen op het gebied van Fysiek, Techniek Training en Voeding.

Zo reden we een prachtige route door het prachtige Cairngroms National Park. Daarnaast reden we van de Vogezen naar Valkenburg in The Ride Gravel, een ijskoude gravel ride. Ook hebben we winterkleding voor de lage temperaturen op een rijtje gezet, zodat jij de hele winter in stijl door kunt trappen! Bekijk hieronder de highlights en de gehele inhoud van het nieuwe magazine.

Wil je de nieuwe editie van Wielrenblad graag bij jou op de deurmat ontvangen? Sprint dan snel naar onze webshop. Of mis geen enkele uitgave en word hier abonnee. Wij wensen je veel leesplezier!

Bestel het nieuwe Wielrenblad #5 2022 hier!


Reisverhaal – De Cairngorms

Schotland op z’n ruigst

Al jaren praten we over gravelen en bikepacken in Schotland. Maar al net zo lang besluiten we om niet te gaan: we hebben geen trek in het mogelijk slechte Schotse weer. Dit jaar moest het er toch van komen, anders gaan we nooit. En dat is maar goed ook, want het overtreft in alles onze verwachtingen, met name het Cairngorms National Park.

Bestel het nieuwe Wielrenblad #5 2022 hier!


Fiets in stijl – Winterkleding

Laagjes, lange broeken en lage temperaturen

‘Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding.’ Een bekend wielergezegde dat vaak gebruikt wordt door geharde renners die het hele jaar door buiten fietsen. En of je nu ook graag buiten bent of in de winter liever je fietstrainer uitspeelt, er zit een kern van waarheid in het gezegde. Hoewel er natuurlijk ook té extreem weer is om veilig in te fietsen, is het wel degelijk mogelijk om je goed te kleden tegen regen en kou.

Bestel het nieuwe Wielrenblad #5 2022 hier!


Reisverhaal – The Ride Gravel

Van de Vogezen naar Valkenburg

Koud. De eerste gedachte bij het ontwaken. Ondanks slaapzak, trui en joggingsbroek lijkt het buiten wel te vriezen. De tent en fiets zijn compleet nat van de dauw. Een blik op de wekker laat zien dat het al half zeven is, tijd om een goede bodem te leggen voor de komende vijf dagen.

Bestel het nieuwe Wielrenblad #5 2022 hier!


D’r op en d’r over – Volbloed gravelbike

Trek Checkpoint SL 6 Etap

Het oer-Amerikaanse merk Trek heeft een lange geschiedenis in off-road fietsen. Zo maken ze al vanaf 1983 mountainbikes en zijn ze ook al lang actief in het veldrijden. In de huidige markt mocht een gravelbike niet achterwege blijven en met de Checkpoint heeft Trek sinds 2018 een geliefde gravelbike in de gelederen. De nieuwste variant werd goed aan de tand gevoeld tijdens het vijfdaagse evenement The Ride Gravel.

Bestel het nieuwe Wielrenblad #5 2022 hier!


Inhoudsopgave 

 • p.6 Reisverhaal The Ride Gravel
 • p.20 D’r op en d’r over Trek Checkpoint
 • p.24 Etalage Nieuwtjes
 • p.30 Voeding Hydrateren
 • p.34 Buit Productreviews
 • p.42 Reisverhaal Gairngorms
 • p.52 D’r op en d’r over Kona Rove LTD
 • p.56 Over de grens Mur De Huy
 • p.58 Wetenschap op wielen Met het goede koersbeen uit bed
 • p.60 Dagtrip Historie en hoogtemeters
 • p.68 Fysio De indoor trainer
 • p.70 Fiets in stijl Winterkleding
 • p.96 Column Komeet
 • p.98 Finale Toen het maïs nog hoog stond

De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je nu bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Wielrenblad #5 2022 is ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Wielrenblad, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van