27-05-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Wielrenblad reisoverzicht: nu te lezen!

Het Wielrenblad reisoverzicht is een digitale uitgave van het magazine met een bundel van de mooiste reisverhalen. Iedereen kan deze uitgaven helemaal gratis digitaal bekijken via de Soul Kiosk App. Deze uitgave bevat 70 pagina’s met fantastische fietsverhalen uit het buitenland. Dit is natuurlijk een ideale gelegenheid om kennis te maken met deze tijdloze artikelen van Wielrenblad. 

#1 Een rondje wegdromen in Saalfelden
St. Johann in Tirol, Kitzbühel, Kaprun, Saalbach: het zijn klinkende namen die mij herinneren aan de skivakanties van vroeger. Nu is het enkel eind augustus en zijn de ski’s ingeruild voor fietsen. Martijn den Bakker en zijn vriend van Eurobike laten je zien dat Oostenrijk ook een fantastisch fietsgebied is.

#2 Cimma Coppi
Na Saalfelden gaan we een klein stukje naar onderen, namelijk het Noord-Italiaanse gedeelte van Zuid-Tirol. Op een kleine 1000 kilometer van Amsterdam ligt daar een gebied dat het allerbeste van twee werelden in zich verenigt: Bolzano. Het flamboyante van Italië wordt er vermengd met de Duitse gründlichkeit. Dat maakt dat je er behalve heerlijk kunt eten er fantastisch kunt fietsen. De kers op de taart: de top van de Stelvio.

#3 Istrië is Terra Magica
Klimmend tussen de lavendel en olijfbomen droom ik weg. Gisteren rond deze tijd zat ik nog achter m’n bureau te zwoegen om een deadline te halen. Nu geniet ik van de warme zon, een koel zeebriesje en een prima te fietsen klimmetje van ongeveer 5%. We nemen je in dit artikel mee naar het prachtige Istrië, een westelijke provincie van Kroatië. Het blijkt een aaneenrijging van culinaire en fietstechnische hoogtepunten op het Kroatische schiereiland.

#4 De Allgäu
Menig vrouw droomt weg bij het zien van kastelen als Schloss Neuschwanstein van koning Lodewijk II van Beieren in de Allgäu. Dit sprookjeskasteel, bovenop een berg gehuld in de wolken, grenzend aan een mystiek blauw meer was de basis voor het kasteel uit Disney’s Doornroosje. Dromen van die kussende prins op het witte paard? Niet voor deze drie vrouwen. Ze nemen jou mee naar de ALLGÄU en vertellen hun bijzondere verhaal.

#5 Slangentocht door Sa Calobra
De weg die tegen de sprookjesachtige berg op kronkelt, cementgrijze rotspartijen en in de verte de diepblauwe zee. De beklimming van Sa Calobra op Mallorca is zó mooi dat ik voor afzien geen tijd heb. Bram de Vrind neemt je mee naar de wonderlijke wereld van het Tramuntana-gebergte in Mallorca.

#6 Klimmen op het bloemeneiland 
Binnen een paar uur klimmen we van de bloemenzeeën aan de kust, door mistig oerwoud naar ruig hooggebergte. Het is heerlijk fietsen op Madeira mits je goede klimmersbenen hebt. Het verhaal over drie dagen zwoegen op het bloemeneiland.

#7 Trainen in Tannheim 
Het is eind augustus, tijd voor de jaarlijkse Eurobike beurs in Zuid-Duitsland. Wij komen hier voor de eerste dag, om de nieuwste fietsen te testen in het licht glooiende landschap rond Friedrichshafen. Stiekem dwalen onze gedachten tijdens de tests af naar wat de komende dagen zal brengen. Vanmiddag rijden we verder naar Oostenrijk. Onze plaats van bestemming: het Tannheimertal in de Allgäuer Alpen.

banner wielrenblad nieuwsbrief

Abonneer 

Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word voor het gemak abonnee, en ontvang alle nummers lekker thuis. Uiteraard is het natuurlijk ook mogelijk om het nieuwste nummer weer los te bestellen in onze webshop, dit geldt tevens ook voor de andere nummers van Wielrenblad die je eventueel voorbij zijn gegaan. Ben je nog niet thuis maar wil je wel al het magazine lezen? Dan kun je ook het nummer in onze Soul Kiosk App bekijken!

Wat doet Wielrenblad?

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn, in Wielrenblad worden de trends van nu afgewisseld met tijdloze verhalen uit het verleden. Een team van schrijvende fietsers gaat vol passie op zoek naar het unieke verhaal achter bijzondere toertochten en klassiekers. Merken worden onder de loep genomen; van een bezoek aan de fabriek tot een gesprek met de ontwerper. We gaan op zoek naar nieuwe routes om te fietsen in binnen- en buitenland en laten zien waar die onbekende helling beklommen kan worden. We werken samen met gerespecteerde fotografen die net als ons op zoek zijn naar dat andere beeld. Columns, muziek, boeken… zelfs kunst is terug te vinden in dit nieuwe magazine.

Het magazine richt zich op racefietsers die voor hun plezier rijden. Van de zondagochtend fietser tot de gouden medaille winnaar van La Marmotte. In het weekend pakt men de auto voor een ritje naar Limburg of naar de Ardennen. Tijdens een vakantie met het gezin naar het buitenland, is er altijd een plekje vrij op de fietsdrager om een nieuw gebied te ontdekken. Voor meer informatie over Wielrenblad kun je dit artikel op onze website nog even bekijken. 

 van