25-02-2022 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Wielrenblad – Strade komoot routeplan challenge

Fietsliefhebbers wereldwijd worden uitgedaagd om hun eigen voorjaars Komoot routeplan te maken, geïnspireerd op de Strade Bianche.

De Italiaanse voorjaarsklassieker

In navolging van het success van 2021 nodigd komoot fietsers dit jaar opnieuw uit om een eigen Strade komoot routeplan te plannen en deze in het weekend van de Strade Bianche te fietsen. De Italiaanse voorjaarsklassieker met haar beroemde witte wegen inspireert tot het creëren van een eigen uitdagende route met zoveel mogelijk gravel segmenten en een steile slotbeklimming. Komoot Ambassadeurs Erwin Sikkens en Gijs Bruinsma gingen je al voor en delen hun route in een groeiende collectie op komoot waar je ook de 180 kilometer lange Strade komoot route die Laurens ten Dam vorig jaar fietste (en de race miste) vindt.

De officiële 184 kilometer-lange route van de Strade Bianche bevat 63 ‘witte’ gravel kilometers en een stevige slotklim naar de Piazza del Campo in Siena. De Komoot routeplan maakt het makkelijk om je persoonlijke wielerklassieker te maken, geïnspireerd op de route in Toscane. Met behulp van de route highlights van andere gebruikers, meerdere kaartlagen om te raadplegen en inzicht in het routeprofiel kun je elementen van de Strade Bianche aan je eigen route toevoegen. 

Dit zijn de regels voor de challenge:

  • Plan een route van 184 of 92 kilometer lang, de volle of halve lengte van de officiële race
  • Voeg zoveel mogelijk gravel segmenten toe aan je route
  • Vind een korte steile helling en maak deze onderdeel van je route
  • Fiets jouw Strade komoot in het weekend van 5 en 6 maart

Tag na afloop van je rit het Strade komoot-profiel in je geüploade tour en je route wordt opgenomen in de collectie van Strade komoot-ritten over de hele wereld!

Voor meer informatie over de Komoot routeplan challenge klik hier.

Komoot routeplan challenge

Wielrenblad

Mocht je lid willen worden van Komoot om je routes te plannen, opgeven is heel eenvoudig:

Klik hier om naar de pagina van Komoot te gaan

 Maak een account aan en volg de stappen in beeld of log in met je gegevens. 

In beeld zie je een balk waar je de code WIELRENBLAD22 in kunt vullen.

Download een gratis regiopakket met offline kaarten! Bespaar maar liefst €8,99 door onze vouchercode WIELRENBLAD22 in te vullen via de website van Komoot. 

  • Voor meer routes bekijk onze Komoot pagina hier!

Voor meer Wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wielrenblad is nog verkrijgbaar op onze webshop, klik hier voor de webshop. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van