20-04-2021 - Nieuws, Leesvoer

Wielrenblad test Brooks frametas

Brooks is al jaren hofleverancier op het gebied van reisfietszadels, dus het is niet meer dan logisch dat het merk met een serie bikepackingtassen komt. Wij testten de handlebar pouch en de frametas, beide met een inhoud van drie liter.

Uiterlijk en materialen

Ze zijn van degelijk aanvoelend materiaal gemaakt. Van desalniettemin behoorlijk licht gewicht en het ziet er chic uit, niet in de laatste plaats dankzij de kleur. De afwerking is netjes, met degelijke aluminium gespen en stevig klittenband. Mede door de gesealde ritsen zijn ze waterdicht volgens de Ipx4-norm. De pouch is bescheiden van formaat. Maar dankzij de ronde vorm kun je er onwaarschijnlijk veel in kwijt. Volumineuze accessoires als regenjackies duw je er gedachteloos in weg. Vanwege de gladde aluminium gesp moesten de straps af en toe een beetje worden aangetrokken. Deze zijn eventueel eenvoudig te vervangen door andere exemplaren.

Brooks Scape hadlerpouch

Slimme Features

De frametas is voorzien van een paar verdraaid slimme features. Zo zit er aan de linkerzijde over de hele lengte een zijvak. Deze is tijdens het fietsen uitstekend toegankelijk middels een soort rubberen (waterdichte) glijrits. Er is een kabeldoorvoer naar het hoofdcompartiment, dat weer voorzien is van een kleiner vakje met ritssluiting. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon direct waterdicht en onder handbereik opbergen in het zijvak, terwijl deze geladen wordt middels een powerbank die veilig is opgeborgen in het ritsvakje in het hoofdcompartiment, om maar wat te noemen. Er is ook een kabeldoorvoeropening in de voorste punt van de tas. Zo kun je een apparaat op je stuur opladen. Zelfs daar zit een slimme knijpsluiting om de waterdichtheid te waarborgen. Samen vormt de set een uitstekende vaste set-up voor je gravelbike, die je eigenlijk niet voelt maar die wel 6 liter bagageruimte toevoegt.

Handlebar Pouch € 65,-
Framebag € 95,-

Het volledige aanbod fietstassen vind je op de Brooks Scape website.


Deze Buit staat in het laatst gepubliceerde magazine: Wielrenblad #1 2021. Deze kun je bestellen in de Soul Webshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad!

 van