03-05-2021 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Wielrenblad test SQlab 712 stuurlint

Het Duitse SQlab is gespecialiseerd in comfort en ergonomie, daar hoort een stuurlint natuurlijk bij. Immers, tegenwoordig worden stuurlinten vaak in verschillende diktes aangeboden, om de gewenste mate van comfort te kunnen bieden. De producten van SQlab vind je terug bij jouw favoriete winkel of bestel je hier!

Stuurdikte bepalen

SQlab stuurlint dikte bepalen

SQlab denkt echter meer in termen van ergonomie. Zij redeneren dat de grootte van je hand dicteert hoe dik je stuur moet zijn. Daarom hebben ze het stuurlint voorzien van drie rijen nopjes. Die nopjes functioneren als indicatie van hoe ‘dik’ je het stuurlint wikkelt. Zijn er drie rijen zichtbaar dan is maat S juist, twee rijen maat M en als je echte kolenschoppen hebt laat je slechts één rijtje in zicht. Bijkomend voordeel is dat je de dikte kunt variëren op verschillende plekken. 

SQlab adviseert om in de beugels je stuurlint dikker te wikkelen. In die positie heb je namelijk de meeste druk op je handen, met kramp of tintelen tot gevolg. Grondig als ze zijn, SQlab heeft een Grip Size Template gemaakt in de vorm van een PDF. Hiermee kun je eenvoudig bepalen of je beter dikte S, M of L kan wikkelen. 

Looks & Feels van het stuurlint

Het materiaal zelf is supersticky, wat stroefheid betreft kan het 712-lint mee met de beste, dus qua grip zit het wel goed. De meeste sticky linten mag je niet uitrekken tijdens het wikkelen, maar voor het SQlab stuurlint is een beetje strak wikkelen juist welkom, anders is er kans op schuiven. Dan nog voelt het gewikkeld in maat M een tikje dikker aan dan een gemiddeld lintje, er zit duidelijk een stukje demping in. De meegeleverde stuurdoppen zijn niet de mooiste die we ooit zagen, maar de prijs is dan ook uiterst netjes. Ook de looks zijn, zeker voor een (Duits) ergonomisch product, dik in orde. 

Meer informatie?

SQlab 712 stuurlint is verkrijgbaar vanaf €19,95 bij jouw favoriete fietsenwinkel. SQlab 712 stuurlint kun je hier ook direct bestellen via de Nederlandse website van SQlab.

  • Lengte: 2000 mm
  • Breedte: 30 mm
  • Kleur: zwart
  • Gewicht: 70 g
  • Prijs: € 19,95 
  • Website: bestel hier

Deze buit staat in het laatst gepubliceerde magazine: Wielrenblad #1 2021. Deze kun je bestellen in de Soul Webshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van wielrenblad!

 van