05-12-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Wielrenners van het jaar 2013 bekend gemaakt

Bauke Mollema en Marianne Vos zijn maandag in Den Bosch uitgeroepen tot wielrenner en wielrenster van het jaar 2013. Op basis van de indrukwekkende resultaten, die beiden afgelopen jaar wisten neer te zetten, was de titel volledig verdiend.

Mollema, die uit handen van oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband de Gerrit Schulte Trofee in ontvangst nam, dankte zijn tweede uitverkiezing onder meer aan de goede prestaties in de Ronde van Frankrijk. Hij wist zesde te worden in de Tour de France 2013 en had lange tijd uitzicht op een podiumplaats. Ook Pieter Weening, baanrenner Matthijs Büchli, veldrijder Lars van der Haar en four-crosser Joost Wichman waren trouwens genomineerd voor deze titel maar zij legden dus het allemaal af ten opzichte van Mollema.

Vos won de titel voor de achtste keer op rij en bleef in de verkiezing de andere genomineerden, wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, BMX’ster Laura Smulders en Kirsten Wild, voor. Dit betekent dat zij de prijs nu eenmaal vaker gewonnen heeft dan Leontien Zijlaard- Van Moorsel, die 7 keer de Keetie van Oosten-Hage Troffee wist te winnen.

Bron: Nusport

 van