09-05-2016 - Windsurfen, Nieuws

Win een gesigneerde lycra van de PWA Surf World Cup Podersdorf

Met een spectaculaire tow-in finale is de PWA Surf World Cup Podersdorf gisteren afgesloten. Bij het oranjerode licht van de zon die langzaam achter de bergen wegzakte ging de winst naar Tonky Frans; Davy Scheffers werd knap tweede, nadat hij een dag eerder nog als lucky loser de finale bereikt had.

Het evenement op de Neusiedler See werd dit jaar voor het laatst gehouden in het dorpje Podersdorf, en het werd een finale van formaat. Vanaf dag 1 kon er gevaren worden, met harde wind en de gebruikelijke chop die het zelfs de pro’s lastig maakte hun radicaalste moves goed te landen. Winnaar van dag 1 werd zesvoudig freestylechamp Gollito Estredo, die in de finale van de enkele eliminatie zijn teammaatje Adrien Bosson aftroefde. Voor de Fransoos was het zijn eerste finale, een knap resultaat in de ruige omstandigheden. Nog dezelfde dag werd begonnen aan de dubbele eliminatie, die de volgende ochtend om half 7 een vervolg kreeg. Vroeg op dus voor de freestylers, die bij iets kalmere omstandigheden mochten uitvechten wie het in de finale op zou nemen tegen Gollito. Het werd uiteindelijk Amado Vrieswijk, die met zijn volledig blauwe Severne-zeiltje eerst Bosson en daarna zelfs Gollito versloeg, waardoor er een super finale gevaren moest worden. Hierin stelde señor Estredo orde op zaken: hij pakte de winst en zette daarmee alvast een flinke stap in de richting van een zevende wereldtitel.

PWA Surf World Cup Podersdorf 01

De dagen erna waren zonovergoten en windloos; perfect dus voor het Europese kampioenschap tow-in van de EFPT, gesponsord door Chiemsee. Met Rick Jendrusch, Steven Van Broeckhoven, Yentel Caers en lucky loser Davy Scheffers was de Brouwersdam goed vertegenwoordigd; Davy schopte het ondanks een gigantische crash tot de tweede plaats, vlak achter winnaar Tonky Frans en voor Albert Antoine uit Nieuw Caledonië. Het was een explosief einde van de laatste Surf World Cup in Podersdorf, waarmee de lat hoog ligt voor een mogelijke opvolger van dit evenement.

PWA Surf World Cup Podersdorf 02

Maar wacht, voordat we met z’n allen voor het laatst de partytent van de Royal Captains in doken wisten we nog wat te regelen. Een souvenir zo u wilt. En geen Mozartkugeln of Sachertorte, veel cooler! Check Phil hieronder, hij legt het uit.

Gooi een comment op Facebook en like het bericht en wie weet win jij dit collectors item! (LET OP: likes via onze website zijn anoniem, drop dus even een berichtje onderaan als je kans wilt maken!)

 

 

 

 van