23-01-2017 - Surfen, Nieuws

Win een Surf trip naar Lissabon

Opzoek naar perfecte golven, prachtige natuur en de gelegenheid om uitstapjes te maken naar lissabon en Cascais? Bekijk dan eens het Salty Way surf huis vlak bij Lissabon. 

SaltyWay is een professionele organisatie die gespecialiseerd is in surf en klimvakanties in de buurt van Sintra en Lissabon. Surflessen worden aangeboden voor surfers van verschillende niveaus, van beginner tot gevorderde surfer. Surfers hebben de keuze uit een tal van prachtige surfspots die het gebied rijk is. Vanuit het surfhuis kijk je neer op de spot Praia Grande en na een kleine wandeling lig je hier in de lineup.


Praia Grande

Grande

Praia Grande is een van de meest constante spots in de regio en de golven variëren van lange, kruimelige golven tot snelle korte ritjes afhankelijk van het getij.  Praia Granda is in de zomer een ideale spot voor beginners. Er zijn leuke restaurantjes en cafés te vinden met een mooi uitzicht over Praia das Mar.


Praia das Macas

Marcas

De bijnaam van deze spot is het appel strand. In het najaar ligt het strand bezaaid met gevallen appels van de bijliggende boomgaard. Via de rivier Colares worden deze appels naar de zee gevoerd. De spot staat bekend om kristal helder water en een wedgy left. De spot loopt alleen met laagtij. Er zijn leuke restaurantjes en cafés te vinden met een mooi uitzicht over Praia das Marcas.


Guincho

Guncho

Aan de voet van de Sintra bergen ligt Guincho, een 800 meter lang strand omringd door de duinen en bergen. Deze spot staat eigenlijk bekend als een windsurf spot maar is een van de betere beachbreaks in de buurt van Lissabon en een van de meest constante. In het zuiden van de baai lopen de golven voornamelijk naar links, in het midden kan deze spot zowel holle lefts als rights creëren en in het noorden zijn mellow rights te vinden.


Met deze en een tal van andere surfspots, zo ligt het surfmekka van Portugal Ericeira om de hoek, zijn er voor iedere surfer wel golven te vinden. SaltyWay biedt van maandag tot vrijdag surflessen en gear aan. Mocht je geen lessen meer nodig hebben is er ook een pakket dat je afzet bij de best lopende spots. Bekijk hier het volledig aanbod aan vakanties

Na een lange sessie zijn er genoeg mogelijkheden om te herstellen. SaltyWay biedt ook tweemaal per week  yogalessen aan zodat jij weer helemaal zen een nat pak kan gaan halen. Mochten de golven het even laten afweten dan kan er genoeg cultuur worden opgedaan in de historische steden Lissabon en Sintra.


Win een Surf trip

Het SaltyWay surfhuis staat voor duurzaamheid en maakt gebruik van duurzame wetsuits en traditionele houten surfboards. Bekijk hier de website van SaltyWay en laat een bericht in de onderstaande comments achter van welke merken deze boards en wetsuits zijn en maak kans op een vakantie in maart van 7 dagen, 5 surflessen, tweemaal 1,5 uur yoga lessen en een pick up/drop off in Sintra.

www.saltywaytravel.com

Mocht een week niet genoeg zijn en heb je toevallig 2 to 4 maanden de tijd. Goed nieuws SaltyWay is nog opzoek naar personeel. Lees hier meer over deze vacature.


Video: 

 

 van