12-02-2015 - Skiën, Nieuws

Win een trip naar Paznaun!

De regio Paznaun en haar steden, Ischgl, Galtür, Kappl en See zit in de harten van vele wintersport liefhebbers. Gegarandeerd sneeuw van eind november tot begin mei; brede, ongerepte hellingen met diepe sneeuw; een ontelbare hoeveelheid aan pistes die een hoogte verschil van meer dan 1000 meter hebben; ski-scholen die speciale cursussen voor kinderen en volwassenen bieden die tip-top geregeld zijn; briljante evenementen voor freeride fans en nog veel meer. Zelfs in de dagen nadat de verse sneeuw is gevallen, zal iedereen hier moeiteloos zijn eigen lijn vinden. De regio Paznaun is een echte insider tip in de freeride scene. Maak je klaar voor een onvergetelijke trip naar dit prachtige gebied! 

WINACTIE
Jij als volger van White Ski Magazine, maakt nu kans op een onvergetelijke trip naar Paznaun! Vertel ons waarom jij recht heb op deze vette trip, door te reageren in onderstaande comments en maak kans op een voucher (hotel+skipas) voor dit geweldige gebied. De voucher is gedurende de hele winter geldig. Reageren kan tot 28 februari! Op 1 maart zullen de winnaars bekend gemaakt worden, dus houd de website goed in de gaten!

Ischgl_white_tekst1

Ischgl – Relax. Als je kunt … of ga jij misschien liever skiën in de diepe sneeuw?
Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt, In Inschgl is voor iedere wintersport liefhebber voldoende uitdaging. Pistes met meer dan 1000 meter hoogteverschil kunnen hier moeiteloos bereden worden, zonder de gebruikelijke lange, vervelende klim. Waar de profs vooral vasthouden aan de lange runs op de steile hellingen, is er voor de beginners de mogelijkheid om hun techniek aan te scherpen vlakbij de pistes. De Piz Val Gronda kabelbaan is sinds 2013 ingetreden in het gebied. De gondel draagt 150 personen tot 2812 meter hoogte in het gebied, die tot dat moment moeilijk te bereiken was voor freeriders van elk niveau. Het gebied is geschikt voor profs, iedereen die graag prof wilt worden of een ieder gewoon even lekker wilt relaxen. Het aantal en de veelzijdigheid van de pistes zal elke keer weer indruk op je maken!

Voor een geweldige dag van Freeriden zijn het niet alleen goede omstandigheden en geschikte apparatuur wat je nodig hebt. Het bewust zijn van lawinemogelijkheden en de mogelijkheid om je eigen weg te kunnen vinden zijn een must voor iedereen die zijn grenzen wilt verlegen ver buiten de beveiligde pistes. Het beste wat je kunt doen voordat je hier off-piste gaat is contact leggen met een ervaren gids die kennis heeft van de locale omgeving.
Dit kan via de website van Skischool Ischgl.

Ischgl_white_tekst4

Galtür – Freeriding vanaf een vroege leeftijd!
Wanneer kunnen we de diepen sneeuw in? Dit is een veel voorkomende vraag die ski-instructeurs te horen krijgen, zodra kinderen min of meer veilig op hun ski’s kunnen staan. Geen wonder gezien de toenemende populariteit van het freeskiën. Ook de toenemende belangstelling vanuit de media die het freeskiën middels video’s vaak afschilderen als de ultieme discipline heeft hier invloed op. Galtür reageerde op deze ontwikkeling met een eigen route speciaal voor kinderen – Siggi’s freeride route – en nieuwe content voor skilessen. Na een cursus op de skibaan van Silvapark Galtür, zijn de kids niet alleen geschikt voor het skiën op de pistes, ze leren ook wat over de regio en hoe ze zich hier op een verantwoordelijke manier moeten gedragen. Tarieven en contactgegevens van dit gebied kunt u vinden op de website van skischool Galtür.

Ischgl_white_tekst2

Kappl
Het skigebied van Kappl is erg modern en gevarieerd. Dit gebied heeft 40 kilomter aan pistes, met een goede variëteit van brede, steile pistes tot smalle tracks, waar je je weg tussen de bomen door moet vinden. Het hoogste punt van het gebied ligt op 2690 meter. Het merendeel van de pistes is voor gevorderde boarders niet erg uitdagend, maar er zijn een paar leuke zwarte pistes en een spectaculaire 8 kilometer lange run van de top van de berg tot helemaal beneden.

Plaats ik mezelf naar de voorkant of de achterkant? Hoe plaats ik mijn lichaamsgewicht tijdens het skiën in de diepe sneeuw en hoe vind ik de beste lijn? Lokale skischolen bieden cursussen voor beginners, te helpen met het zoeken naar de juiste materiaal en tonen freeriders de beste spots en afdalingen. Verder omvat de cursus een inleiding tot het bewustzijn van lawines, om de gevaren van de Alpen te beoordelen. Meer informatie over de skischool Kappl kunt u vinden op de website.

Ischgl_white_tekst3

“See” you next to the slopes
Het charmante stadje See is echt een ideaal wintersportgebied. Direct vanaf het centrum van het stadje brengt een handige gondel de wintersporters naar sneeuwzekere pistes die zich uitstrekken tot meer dan 2450 meter hoogte. Het gebied is sinds december 2014 uitgebreid met ruim 8 kilometer extra aan pistes. Freeride cursussen met speciaal opgeleide gidsen kunnen bij Skischule See worden geboekt. De gidsen kennen het terrein rond de nieuwe Versingbahn door en door. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van skischool See.

 van