03-07-2018 - Nieuws, Wielrenblad

TDF Winactie: efficient oliën met SKS Lube Your Chain

De Tour de France van 2018 begint vandaag met de eertse rit in een rechte lijn. De winnaar van de 201 kilometer lange etappe tussen Noirmoutier-en-l’Île zal waarschijnlijk een sprinter zijn. Veel moeilijkheden hoeven de renners onderweg dus niet te verwachten. Het enige wat hen parten kan spelen lijkt wind en de kans op waaiers. Natuurlijk is het wel van belang voor de renners dat hun ketting soepel blijft lopen. Wil jij zelf ook wat extra liefde geven aan je ketting? Wij mogen in samenwerking met SKS Germany een tube SKS LUBE YOUR CHAIN weggeven. Onze ervaringen met dit smeermiddel kun je hieronder teruglezen. Doe vervolgens mee met onze winactie om ook kans te maken! 

Tekst: Jan Koelmans / Beeld : Merijn Soeters

Briljant! Dat was mijn eerste gedachte toen ik dit flesje kettingsmeermiddel zag: SKS LUBE YOUR CHAIN. De ketting smeren is wat mij betreft een noodzakelijk kwaad dat ik dientengevolge uitstel tot het echt niet langer kan. Het is nu eenmaal een gepriegel om olie met een tuitje in de juiste hoeveelheid op een ketting te krijgen, zonder te morsen. En dat morsen gebeurt altijd op het remvlak van de velg.

Met een spuitbus gaat het smeren makkelijker, maar het is alsof je een mug doodt met een schot hagel: de olie zit behalve waar het moet zitten ook overal eromheen. SKS bedacht een oplossing in de vorm van een verpakking met een ‘applicator’ in plaats van een tuitje. Die zorgt er voor dat je niet hoeft te mikken, omdat de ‘bek’ van de applicator de ketting vasthoudt. Door die bek naar beneden op de ketting te drukken terwijl je de pedalen ronddraait, duw je een kogeltje naar boven waardoor er olie op de bewegende ketting druppelt, precies op de juiste plek.

Dat druppelen gaat vrij langzaam, waardoor je de pedalen voor een goede smeerbeurt een keer of vijftien rond moet draaien. Het voordeel daarvan is dat je heel nauwkeurig kunt doseren. En doordat je de handeling bijna gedachteloos kunt doen, is het heel makkelijk om bijvoorbeeld voor elke rit een heel klein beetje olie op je ketting te doen. Dan wordt hij veel minder vies dan wanneer je in één keer een grotere hoeveelheid aanbrengt. Een 75ml flesje zou moeten volstaan voor 75 smeerbeurten. De olie zelf is op basis van teflon en heeft bovendien een hoge corrosiebescherming.

Tijdens gebruik is de smerende werking prima, de olie trekt weinig vuil aan en hecht toch goed, waardoor het opvallend lang duurt voor de ketting zo droog wordt dat hij  geluid gaat maken. Let op: de olie is tamelijk dun, waardoor deze tijdens het aanbrengen toch kan gaan druppelen als je de ketting te traag laat bewegen om de olie af te voeren. Even de juiste ‘trapfrequentie’ vinden dus.

Winactie

Net als de renners die in actie komen tijdens Tour de France wil jij natuurlijk ook je ketting in optimale vorm houden voor topprestaties op de weg. Wil jij kans maken op een setje SKS Lube Your Chain smeermiddel om voortaan je ketting nog efficiënter te oliën? Laat ons dan weten na welke rit jij wel een setje SKS Lube Your Chain had kunnen gebruiken. De prijs wordt vervolgens willekeurig verloot onder deelnemers die de Facebook-pagina’s van SKS Germany NL en Wielrenblad leuk vinden. Wil jij mee doen aan deze gave winactie, doorloop dan dus gewoon even de volgende simpele stappen. Veel succes!

  1. Lees de review van Wielrenblad over de SKS Lube Your Chain smeermiddelen.
  2. Like de Facebook-pagina’s van SKS Germany NL en Wielrenblad 
  3. Laat ons weten wanneer jij een setje SKS Lube Your Chain had kunnen gebruiken via de reacties op Facebook, onderaan dit artikel of per mail naar info@soulonline.nl

Meer informatie? 

 van