18-08-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Winactie: maak kans op Specialized Softshell Thermal winterhandschoenen 

De natte oktober- en november-maanden beloven de aankomende periode weinig goeds voor het weer. Stap jij toch op de fiets, dan is niets zo vervelend als koude handen en voeten. Met deze combinatie van Specialized hou je die droog en warm.

Dit artikel komt uit Up/Down Wielrenblad #6 2023 – Let’s Ride Bikes Special. Losse uitgaven van Wielrenblad kun je hier bestellen in de Soul Webshop. Of word abonnee van Wielrenblad, zodat je geen review of artikel meer mist!

Winactie

Check de Instagram van Up/Down om mee te doen aan deze winactie, en kans te maken op deze Specialized Softshell Thermal winterhandschoenen.

Review

De handschoenen zijn gemaakt van een dun, flexibel maar zeer warm materiaal. Droog houden ze je handen niet volledig, maar tijdens een koude winterrit zijn ze ideaal. Te krappe, strakke handschoenen kunnen zorgen voor koude vingers doordat ze gaan knellen, maar dankzij de soepele stof zijn de softshell handschoenen ruim en flexibel genoeg om dat te voorkomen.

Op de handpalmen is hydrofobe suède gebruikt, dat grip biedt op je stuur en shifters. De wijsvingers en duimen zijn bovendien voorzien van een materiaal dat je je smartphone laat bedienen. De prijs van warme handen? Vijftig euro. Kijken we naar de shoe covers, dan zijn die niet alleen bestand tegen kou, maar ook tegen water. Ze zijn gemaakt van een zwaar soort neopreen dat rekbaar is. Ondanks dat is het geen sinecure om de overschoenen aan te trekken, zeker als je aan de bovenkant van het maatbereik zit.

Het is wennen dat de overschoenen ver over je kuiten lopen en ook daar behoorlijk wat compressie bieden. Heb je dikke kuiten en relatief kleine voeten, dan kan het wel eens moeilijk worden om deze overschoenen aan te krijgen. De nauwe, hoge pasvorm zorgt er echter wel voor dat er absoluut geen water binnenkomt. Dus als je ze eenmaal aanhebt zijn droge voeten gegarandeerd. De schoenen zijn daarmee perfect voor Nederlandse winterritjes, want ook al regent het (hopelijk) niet constant, de ondergrond is bijna altijd nat dit jaargetijde. De neopreen shoe covers zijn verkrijgbaar in drie maten en wisselen van eigenaar voor tachtig euro.

 van