29-06-2010 - Windsurfen, Nieuws

Wind net niet voldoende voor NK Windsurfen Almere

Het Yogho!Yogho! NK Windsurf was afgelopen weekeinde te gast in Almere. Op de cataramaranhaven op het Almeerderzand kwamen de toppers bijeen voor de de tweede wedstrijd in de NK serie. Het weer was stralend, maar de wind liet de windsurfers in de steek: Deze was net onvoldoende om reglementair correcte races te varen.

 

Na de eerste wedstrijd in het Yogho!Yogho! NK Windsurfen op de Grevelingendam in Zeeland beloofde Almere een spannende wedstrijd te worden. In Zeeland had Casper Bouman, oud-olympisch windsurfer, immers al goede resultaten laten zien, terwijl zijn materiaal toen nog matig geprepareerd was. Zou hij met een betere voorbereiding regerend Nederlands Kampioen Dennis Littel in Almere naar de kroon kunnen steken? Deze vraag bleef afgelopen weekeinde vooralsnog onbeantwoord. De wind was telkens wel aanwezig, maar toch niet voldoende. Als er al gestart werd, dan zakte de wind gedurende de wedstrijd onder de geldende minimumvereisten en moest de wedstrijd gestaakt worden. Gelukkig was het weer goed, en vermaakten deelnemers en publiek zich prima, onder andere met peddelraces.

De volgende tourstop van het NK Windsurfen is 28 en 29 augustus. Dan doet het circus het Noord-Hollandse Hoorn aan. Meer informatie staat ook op www.nkwindsurf.nl.

 

 

         Delen

 


Motion windsurf magazine – Abonnee worden?


 van