29-09-2014 - Windsurfen, Nieuws

Black Project vin voor ondiep water

Black Project Fins heeft de FreeDelta Re ontworpen, een freestyle vin speciaal gemaakt voor ondiep water. 

Rene Egli nam contact op met Black Project Fins, gerund door Chris Freeman, en vertelde dat hij opzoek was naar een windsurf vin voor ondiep water. Een normale vin heeft veel beperkingen in ondiep water. Chris en zijn team moesten iets nieuws verzinnen wat ongeveer half zo lang is als een normale vin.

De FreeDelta Re bleek een van de meest uitdagende projecten te zijn die Black Project Fins heeft gehad. De bekende regels voor het ontwerpen van een vin moesten verbroken worden. Het kostte Chris en zijn team enkele designs en prototypes voordat zij in de buurt kwamen van de gewenste prestaties.

“We actually ended up with a much bigger fin than we had expected, increasing both area and foil thickness dramatically from the initial designs, and keeping the depth to only 21 centimeters,” verklaard Chris Freeman.

Het resultaat: een leuke, snelle en controleerbare vin die vertrouwen geeft aan de rider. De nieuwe FreeDelta Re is de ideale vin voor boards tussen de 100 en 145 liter en voor zeilen tussen de 5.5 en 8.0 meter.

FreeDelta Re

 

 

 van