24-07-2013 - Windsurfen, Nieuws

Windsurfen tijdens het Endless Summer Sports Festival Curaçao

Sinds enkele jaren zet de Fundashon St. Jorisbaai zich in om de St. Jorisbaai op het eiland tot één van de bijzondere plekjes op Curaçao te maken en te houden. De fantastisch natuur maken deze plek een uitgesproken locatie voor het beoefenen van diverse sporten, zoals windsurfen, kitesurfen en mountainbiken.

Het doel van de Fundashon is om lokale, kansarmere kinderen de mogelijkheid te bieden om deze sporten te kunnen beoefenen. Goede schoolresultaten worden beloond met gratis lessen. Op deze manier worden kinderen in dubbel opzicht gestimuleerd.

Van 1 tot en met 3 augustus vindt daarom op Curaçao het Endless Summer Sports Festival plaats. Het eiland zet zichzelf in het zonnetje met diverse sportieve activiteiten, zoals windsurfen, kitesurfen, vissen en mountainbiken. De opbrengst van het evenement wordt voor bovengenoemd doel aangewend.

Na de inschrijving bij het Papagayo Beach resort wordt er maar liefst drie dagen gewindsurft  op het water van de Sint Jorisbaai. Op deze windzekere locatie vond in 2011 nog het WK Windsurfen plaats. Het water is daarbij rond de 26 graden, dus een wetsuit is niet nodig.

Intussen zijn op het water van de Sint Jorisbaai ook kitesurfers in actie en rijden mountainbikers in nabijgelegen heuvels. Ook zijn er  ’s avonds de nodige nodige activiteiten. Het is de bedoeling zo jaar op jaar het Endless Summer Sports Festival te laten groeien en meer internationale allure te geven.

Website: http://www.endlesssummersportsfestival.com

 van