03-11-2011 - Windsurfen, Nieuws

Casper Bouman ontvangt hbo-diploma uit handen van Erben Wennemars

Wereldkampioen windsurfen in 2006, deelnemer Olympische Spelen 2008 en winnaar grand prix-wedstrijd 2011. Daarnaast werkt de succesvolle windsurfer Casper Bouman hard aan zijn maatschappelijke carrière. Gisteren ontving hij uit handen van oud-schaatser Erben Wennemars zijn hbo-diploma van de Randstad Topsport Academie / Topsportklas (onderdeel van de Hogeschool Rotterdam). Hij heeft de afstudeerrichting Business in Sports gevolgd en is afgestudeerd bij Mystic waar hij een strategisch marketingplan heeft geschreven voor de verbetering van de producten van Mystic.

De Randstad Topsport Academie biedt de mogelijkheid om topsport te combineren met een volwaardige en erkende hbo-studie. Volgens Ronald van Dijk, studieloopbaancoach van Casper, is hij bekwaam, relaxt en vriendelijk. “Windsurfen is zijn lust en zijn leven, maar Casper wilde niet wedden op één paard. Vandaar dat hij in 2004 startte met de opleiding. De combinatie topsport en een hbo-opleiding was niet altijd even makkelijk, ondanks de prima faciliteiten en begeleiding die wij hier bieden om topsport en studeren zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen. Desondanks liet Casper zien over doorzettingsvermogen te beschikken en heeft hij uiteindelijk zijn diploma behaald. Dat is een felicitatie waard.”

Bouwen aan maatschappelijke ambities
Casper begon al op zijn twaalfde met windsurfen. Vanaf zijn veertiende doet hij mee aan wedstrijden. Hij heeft de nodige successen geboekt, waaronder de wereldtitel windsurfen in 2006 in de Olympische RS: X-klasse. Tijdens de Olympische Spelen van Peking werd hij 15e. Vervolgens maakte hij de overstap naar de Formula Windsurf-klasse en won hij in 2011 een grand prix-wedstrijd. In Puerto Rico raakt hij geblesseerd tijdens het WK. Nu, na het behalen van zijn diploma, ligt de focus weer helemaal op zijn sportcarrière. “Maar hij heeft nu wel iets achter de hand”, zegt Eva Koenders, loopbaanadviseur van Randstad. “Mocht hij het windsurfen vaarwel zeggen, dan kan hij verder bouwen aan zijn maatschappelijke ambities. Wij hebben hem daarvoor een podium geboden. Door een flexibel programma worden onze studenten in staat gesteld hun topsportactiviteiten met een hbo-studie te combineren. In totaal studeren ruim 75 studenten in Rotterdam af aan de Randstad Topsport Academie.”

 van