18-01-2011 - Windsurfen, Nieuws

Windsurfer verslaat alle kiters!

Na het verlies van een aantal events is hier eindelijk de wraak; een windsurfer heeft de kiteboarders verslagen. Het gebeurde op de Lord of the Wind Showdown, in Los Barriles, Mexico. De snelste rijder ontving 3500 dollar en de grote eer.

Kevin Pritchard, een windsurfer uit de VS kwam als grote winnaar uit de bus van het event. Na afloop was hij helemaal stoked: ‘Dit was een overwinning om nooit te vergeten. De kiters waren zo zelfverzekerd dat het mij extra motiveerde. Ik was eigenlijk alleen maar hier om met mijn broer en zijn familie te gaan windsurfer. Toen zij over het event begonnen besloot ik vrij snel om mee te doen.’ aldus Pritchard.

De omstandigheden waren ideaal. ‘De wind was perfect en de kiters voelden zich waarschijnlijk best lullig aangezien het niet eens een race-zeil was wat ze de das omdeed. Het was fantastisch, het hele strand juichte voor me, ik denk dat ze genoeg hadden van de kiters met hun grote mond. Zelfs sommige kiters waren stoked dat een windsurfer nog steeds sneller kan zijn! Het voelde als een overwinning voor alle windsurfers, niet alleen voor mijzelf. Een fantastisch gevoel.’

Aan de start van de race begonnen de kiters met al het zelfvertrouwen in de wereld met John Hieneken aan kop. Kevin Pritchard was de troefkaart van de windsurfers, hij kende een veilige start maar gaf een klein gaatje weg. Terwijl de kiters met de windsurfers in gevecht lagen kwam Pritchard centimeter voor centimeter dichterbij.

Wetende dat de kiters sneller zouden zijn met wind in de rug, maar hij wist zoveel voorsprong te pakken dat de kiters hem op het laatste stuk van 5 kilometer wind in de rug niet meer terug konden halen. Zijn voorsprong op het einde telde meer dan een minuut. De eerste kiter over de finish dacht zelfs dat hij gewonnen had, omdat Pritchard al lang uit het zicht was verdwenen!

 van