20-06-2019 - Windsurfen, Nieuws

Windsurfers zweven voor Texel op dag twee waves festival

De nieuwe hydrofoil waarmee door de windsurfers gevaren wordt, bewees op de tweede dag van het WAVES Festival zijn kracht. Ondanks de lichtweersomstandigheden konden de windsurfers in de loop van de middag toch varen voor de kust bij Paal 17. Naast een aantal spectaculaire demonstratiewedstrijden wist de wedstrijdleiding uiteindelijk de windsurfers ook tweemaal regulier rond te krijgen. Na de tweede dag van de WAVES Invitational Grand Prix zijn het nog steeds de gebroeders Goyard die aan de leiding gaan.

Vliegende windsurfers met op de achtergrond het festivalterrein op het strand bij Paal17

Foto’s // Laurens Morel

Beste Nederlander op dit moment is Kiran Badloe. Hagenees Badloe: “Het gaat lekker, die Fransen zijn echt snel. Je ziet dat ze al veel uren op dit materiaal gemaakt hebben. Ze weten echt goed wat ze doen. Ik zat er vandaag zeker in de demonstratiewedstrijden steeds goed bij. Als ik nog wat wil met het oog op het klassement moet ik het morgen ook voor het echie laten zien.”Badloe beste Nederlander, Bouman vierde

Casper Bouman

Meervoudig wereldkampioen in verschillende windsurf klassen Casper Bouman vinden we na twee dagen terug op de vierde plaats. Bouman: “Het is weer als vanouds hier op Texel. Alles is goed geregeld, we kunnen lekker varen zonder al te veel gezeur en misschien wel het mooiste: er zit gewoon publiek op het strand te kijken.”

Vliegende windsurfers voor het strand

Van Rijsselberghe stijgt in klassement

Festivaldirecteur Dorian van Rijsselberghe klom vandaag door een 3e en 7e plaats naar de 8e plek in het klassement. Van Rijsselberghe: “Het ging een stuk beter vandaag. Het was lekker dat het vanmiddag opentrok en we onszelf en hopelijk ook het publiek hebben weten te vermaken. Nu even snel wat eten want ik moet zo door om The Dirty Daddies aan te kondigen op het podium in de grote tent!

Dorian van Rijsselberghe


WAVES SPORT, MUSIC, MORE

WAVES is topsport op het water, zoals de Ronde om Texel en de WAVES Invitational Grand Prix Texel van de toekomstige Olympische ‘Foiling windsurf’ sport. Maar WAVES is ook livemuziek op het strand, verrijkt met lekker eten, clinics, beach yogalessen en kids-activiteiten.

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni staan vanaf 15.30 artiesten als Nielson, WULF, Rondé, Splendid en de Spaanse feestband La Pegatina op het programma. De volledige muzikale line-up en overige informatie over WAVES Festival is te vinden op www.wavesfestival.nl

WAVES INVITATIONAL GRAND PRIX TEXEL

Aan de WAVES Invitational Grand Prix Texel doen windsurfers uit binnen- en buitenland mee. Alle zijn op uitnodiging van Van Rijsselberghe naar Texel gekomen om de degens te kruisen. Er wordt in de hopelijk toekomstige olympische foil discipline gevaren, waarin er met de plank over, in plaats van in, het water gevlogen. Het format bestaat uit een aantal onderdelen:

  • 5 x classic course racing: up- down baan.
  • 2 x point to point race
  • 1 x sprint race
  • 1 x time trial
  • 1 x landmark race.

Als landmark race wordt op zaterdag 22 juni de Ronde om Texel gevaren, tevens het Open Nederlands Kampioenschap Windsurfen. Voor de andere onderdelen geldt dat de wedstrijdleiding per dag bekijkt welk onderdeel gezien het weertype het best gevaren kan worden. De winnaar zal zaterdagavond tijdens het WAVES Festival in de grote tent gehuldigd worden.

 

Voor meer windsurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vier keer per jaar het mooiste Windsurf magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Motion!

 van