Wingfoil magazine #1 2021 nu verkrijgbaar

De eerste uitgave van Wingfoil magazine #1 is nu verkrijgbaar en te bestellen in de Soul Webshop! In deze eerste editie van Wingfoil magazine nemen we je mee in de nieuwe, inspirerende en frisse wereld van het wingfoilen. Het enige Wingfoil magazine van Nederland en Belgie verteld je hoe je moet starten met Wingfoilen, begeleidt jou door de jungle van Wingfoil producten. Ook komen meerdere Wingfoil experts aan het woord.

Bestel Wingfoil magazine hier!

Wingfoil magazine abonnement

Teaser Wingfoil magazine #1

Basics – Wingfoil dossier
Gefeliciteerd: je staat op het punt een spannende nieuwe sport te beginnen! Om ervoor te zorgen dat je niet blind de arena bestormt, hebben wij de input van een groepje pioniers verzameld zodat je in de juiste richting gestuurd wordt. In dit artikel komen productkeuze, winghandling, spotkeuze, hoe werkt de hydrofoil, foilmontage, het dragen van je wingsetje, de kniestart tot aan het wingfoilen aan bot.

Tropische Trip
De opnames voor de Wing Foil Academy op Union Island geven Jérémie Tronet de kans teammaatjes Olivia Jenkins en Stefan Spiessberger mee te nemen op een kleine ontdekkingsreis. Vinkjes zetten bij een nieuwe sport, met freestylen op paradijselijke piratenspots, eilandhoppen en party waves…

Raphael Salles
Twee jaar geleden was F-ONE een van de eerste merken die zich vol op het wingfoilen stortten. Wij spraken met oprichter, cheftester en allround watersporter Raphael Salles (58) over de opkomst en toekomst van deze nieuwe sport. ‘Wingfoilen is het beste van twee werelden.’

Kooptips
Als beginnend wingfoiler wil je snel vorderingen maken, en het liefst ook na de eerste meters niet gelijk uitgekeken zijn op je nieuwe setje. Hoe maak je een keuze bij de aanschaf van materiaal voor een sport die nog volop in ontwikkeling is? 9 kooptips van Robert Adrichem van Surfsports Castricum.

De pioniers
Sinds de introductie van de eerste wing in 2019 is in ons koude kikkerlandje een bloeiende scene ontstaan. Van freestylers en storm- riders tot riviershredders en downwingers, allemaal zijn ze op hun eigen manier hooked aan deze nieuwe sport. Wij stellen een aantal wingpioniers aan je voor.’

De Dutch Gorge – Rivierwingen op de Amer
Wingfoilen opent deuren die voorheen gesloten bleven, weet ook winger van het eerste uur Hub Dekkers. Hij zag direct de potentie, vooral in het surfen van ongebroken golven en het zogenaamde downwingen. En daarvoor hoef je echt niet altijd af te reizen naar een tropisch oord of zelfs maar de Hollandse kust. Het kan gewoon in je eigen achtertuin, in Hubs geval de rivier de Amer.

Productguide
Er is in een mum van tijd is wingsurfen al snel ontwikkeld en zijn er heel veel verschillende spullen te koop. In de productguide laten we de specificaties, maten en prijzen van deze spullen zien zodat jij de juiste keuze kan maken.

Inhoud Wingfoil magazine #1

12. Editorial
14. Winging it
20. Instafame
22. Fresh
26. Basics
46. Union Island

52. Raphael Salles
56. Kooptips
58. De Pioniers
68. RivierWingen
76. Productguide


Voor meer Wingfoil nieuws, wingsurfen, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wingfoil magazine #1 en volg ons op Facebook en Instagram!

Wingfoil magazine profiel
Wingfoil magazine 06-Spread02
Wingfoil magazine 03-Spread02
Wingfoil magazine Raphael Salles
Wingfoil magazine 02-Spread01
Wingfoil magazine 05-Spread02
 van