28-05-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Winnaar F-One 2014 board bekend!

In samenwerking met onze vrienden van F-One Benelux mogen wij een F-One 2014 board weggeven. Tot 15 mei was het mogelijk om de volgende vraag te beantwoorden: op welk board heeft Stefan van der Kamp vanaf Little Reef, via Manawa naar One Eye gevaren? Het juiste antwoord was natuurlijk de F-One Mitu Monteiro Pro Model 5’10” 2014!

Dirk-Maarten ‘t Hart was er vroeg bij en wist het antwoord in Access #5 van vorig jaar terug te vinden. Gefeliciteerd Dirk-Maarten, jij zal naast de F-One Mitu Pro ook nog eens een eervolle vermelding in ons magazine krijgen!

image001

Iedereen kan strapless varen met de F-One Mitu Pro

Strapless varen is niet moeilijk meer met de Mitu Pro. Wanneer je een normaal surfboard langere tijd gebruikt ontstaan er voetafdrukken in het dek. Dit zorgt voor meer grip en controle. Mitu heeft Raphael Salles gevraagd om dit standaard in zijn boards te verwerken. Hieruit is het camel deck ontstaan. Een voorgevomde bolling in het midden met een dieper dek naar de rail toe. Hier kan je je voeten precies in plaatsen. De bamboe constructie aan de bovenkant en onderkant van het board zorgen er voor dat dit een sterk surfboard is dat niet de kwetsbaarheid heeft van een normaal surfboard. De Mitu Pro vaar je door de breedte een maatje kleiner dan je gewend bent en is er in de maten 5’8, 5’10 en 6’0. Voor meer informatie over de F-One Mitu Pro kun je onderstaande video en de website van F-One even checken.

[vimeo id=”80598405″]

 van