08-01-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Winter Challenge van ultracyclist Omar Di Felice & SKS

SKS Germany en ultracyclist Omar Di Felice hebben de samenwerking verlengd, na een succesvol seizoen. Zo behaalde Omar met de steun van SKS een prachtige overwinning tijdens Ultracycling Dolomitica. 

Het nieuwe jaar zal hij beginnen met een bijzonder avontuur: een terugkeer naar het Hoge Noorden. Omar zal proberen om de Noordkaap te bereiken op een gewone racefiets. Dit betekent dat hij maar liefst 1300 kilometers moet afleggen, in winterse omstandigheden. Het avontuur begint aan zuidkant van de Lofoten Islands en vervolgens moet men dagelijks bijna 200 kilometer fietsen in barre omstandigheden. De gehele tocht, bestaande uit een zevental extreme etappes, kan uiteraard worden gevolgd via de social media.

In 2014 heeft Omar al een tocht van 700 kilometer door Lapland voltooid dus hij is al enigszins bekend met de Arctische winter. Deze nieuwe uitdaging zal slechts het begin zijn van een jaar vol extreme avonturen en prestaties. Het voornaamste doel van Di Felice is trouwens het bemachtigen van de leidersposities in de internationale ultracyclist evenementen en het Italiaanse specialty kampioenschap.

Wielrenblad wenst Omar Di Felici veel succes tijdens de Winter Challenge en uiteraard zullen wij zijn prestaties volgen. Liefhebbers kunnen in de tussentijd terecht op de website, Facebook of Youtube-pagina van de ultra-atleet. Daar kun je uiteraard al zijn inspanningen op de voet volgen.

 van