01-03-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Winter Waterfalls, een Flysurfer PEAK3 editie

Winter Waterfalls, een Flysurfer PEAK3 productie. In de nieuwe film van Flysurfer laat teamrider Alex Robin even zien hoe je met een 4.0 meter om moet gaan in de bergen.

Col du Lautaret is een enorme speeltuin voor snowkiters. Bepakt met de PEAK3 ging Alex samen met fotograaf Nico Lelarge naar de Pic Blanc, het gebied tussen Galibier en Lautaret.

Met jaloezie keken Alex en Nico omhoog naar de pistes, die er perfect bij lagen in de ochtendzon. Helaas was het licht te fel en de sneeuw te hard waardoor ze moesten terugkeren naar Chaillol, opzoek naar een andere spot.

Perfecte setting

Aangekomen bij de spot konden ze een glimlach niet meer onderdrukken, de sneeuw was goed en de wind hard. Nico positioneerde zich in de luwte van een rots en gaf aanwijzingen via de radio. Na een paar minuten kreeg hij groen licht en kon Alex laten zien wat hij in huis had.

Hoe hoger Alex klom, hoe harder de sneeuw was. Tegen de verwachtingen in, bleek de lager gelegen sneeuw beter te zijn. Op één dag waren Alex en Nico in staat om de 3 Évêchés, the Pic Blanc en de Col du Galibier te beklimmen.

Om zulke beelden te schieten is het belangrijk om goed georganiseerd op pad te gaan, maar bovendien om jezelf aan te passen aan de veranderende omstandigheden, zeker in de bergen.

Check hieronder de video.

Rider & Video Edit: Alex Robin – Alexrobin.com

Camera: Nico Lelarge – flysurfer.com

 van