06-12-2016 - Snowboarden, Nieuws

Wintersportseizoen Les Menuires opent dit weekend

Les Menuires in de Franse Alpen staat bekend om haar veelzijdige afdalingen, hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig en de nieuwe ‘ski in, ski out’ chaletwijken. Het wintersport-mekka ligt in het hart van de Trois Vallées, met 607km aan pistes het grootste verbonden skigebied ter wereld. De zogenaamde ‘funzones’ in het gebied bieden volop vertier voor families, maar ook freeriders kunnen zich er naar hartelust uitleven op en ‘off’ de piste.

Het wintersportseizoen in Les Menuires in de Franse Alpen opent dit weekend, namelijk op 10 december. Voorafgaand aan het seizoen 2016/2017 investeerde SEVABEL miljoenen euro’s om het gebied ‘winterklaar’ te maken. De 160 kilometer aan pistes liggen er goed bij en ook dit seizoen zijn er nieuwe activiteiten te ontdekken voor beginnende en ervaren wintersporters die deze winter naar het gebied trekken. Les Menuires is een veelzijdige bestemming en dat zal dit seizoen nogmaals blijken.

Investeren en innoveren

SEVABEL investeerde ruim 19,5 miljoen euro in de pistes en infrastructuur van Les Menuires voor de winterseizoenen 2015/2016 en 2016/2017. Een investering van 1,5 miljoen euro maakte speciale pistes voor beginners en kunstsneeuw faciliteiten mogelijk. Het nieuwe label ‘Easy Rider 3 Vallées’ moet het voor beginnende skiërs makkelijker maken een leuke en veilige weg naar beneden te vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=jDO4ScVfGxM

Veelzijdige winterbestemming

Les Menuires staat bekend als hét freeriders paradijs van de Franse Alpen. De bergtoppen en de mooie sneeuwdeken, mede mogelijk gemaakt door 443 sneeuwkanonnen die 50% van het gebied voorzien van verse sneeuw, zorgen voor de perfecte condities om vrij de berg af te zoeven.

Naast een interessante bestemming voor avonturiers, is Les Menuires een echte familiebestemming. Het gebied is niet voor niets bekroond met het kwaliteitslabel ‘Famille Plus Montagne’. 4 lopende band-liften, 12 groene en 37 blauwe pistes geven jong en oud de kans om ervaring op te doen. De 5 funzones bieden ruimte voor vertier en  sneeuwvermaak voor het hele gezin.

Nieuwe activiteiten

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe activiteiten te ontdekken in Les Menuires. Zo is er de “Iglo Experience” van de Prosneige Skischool en de “Yur-tasters”-tocht, een wandeling naar de Yourtes van Belleville, bijzondere winteraccommodaties voor families en kinderen. Voor winterse avonturiers is er een toerskitocht met ‘cheesy’ einde en de Yéti Race op 11 en 12 maart, met vanaf nu ook een afstand van 10 kilometer. Ontspanning kan worden gevonden in de splinternieuwe Ô Pure Spa in de nieuwe MMV residentie “Le Coeur des Loges” met eigen indoor zwembad, jacuzzi, sauna en stoomcabines. 

 van