06-03-2014 - Kitesurfen, Nieuws

‘With a Kite’: langverwachte documentaire

De baanbrekende documentaire ‘With a Kite’ gunt ons een exclusief kijkje in de alsmaar groeiende sport van het kiteboarden. De grootste kiteboardproductie tot nu toe volgt een aantal van de meest gerespecteerde professionele riders die van de partij waren tijdens de Triple-S wedstrijd in North Carolina. In deze documentaire zal er uiteraard veel aandacht zijn voor het leven en de levensstijl van deze pro’s. 

De documentaire is geschoten op uiteenlopende locaties, van Nitro City in Panama tot het vlakke water in Florida. De film opent met een animatie waarin Sir Richard Branson de kijker introduceert en vervolgens zullen dus verschillende pro’s gevolgd worden tijdens hun route richting de Triple-S wedstrijd in North Carolina. Deze locatie staat ook wel bekend als de bakermat van het kiteboarden, waar riders de strijd in de branding aan gaan op strapless planken en verschillende hindernissen zullen moeten trotseren: sliders, rails en kickers.

[vimeo id=”53371273″]

Filmmakers Adam Boozer en Tim Tewell hebben deze productie zelf gefinancierd en zij hebben een goed beeld kunnen schetsen van de groeiende sport door twee jaar lang alle betrokkenen uitgebreid te interviewen. De film is volledig geschoten met hoogwaardige apparatuur, waaronder de zogenaamde Red Epic camera die opnames kan maken met een 5k resolutie. Dit levert natuurlijk prachtige shots op en voor een impressie kan je alvast de bovenstaande trailer bekijken.

Daarnaast is inmiddels ook al een filmpje online gezet dat ons een blik achter de schermen gunt. Deze willen we jullie natuurlijk ook niet onthouden en kan je hieronder bekijken.

[vimeo id=”87770757″]

 van