02-09-2014 - Mountainbiken, Nieuws

“WK Parcours is technisch”

De twaalfkoppige Nederlandse selectie voor het WK mountainbike verblijft sinds maandag in Noorwegen Hafjell en trainde al op het parcours. “Het is een stuk technischer dan in Sankt-Wendel”, zijn de geluiden van de meeste deelnemers.  Het WK mountainbike wordt gehouden van dinsdag 2 september tot en met zondag 7 september. 

Er zijn heel veel rotsen en stenen, wat de kans op pech en valpartijen op het WK tot een bepalende factor kunnen maken. Al tijdens de eerste trainingen waren al veel banden lek gereden, dus dat zal in de wedstrijden niet anders zijn. Een goede bandenkeuze is dus van belang.

Hoewel de mannen er op de Olympische ranking met een zesde plek beter voor staan dan de vrouwen is daar ook nog niet duidelijk hoeveel tickets Nederland precies krijgt toegewezen voor de Spelen. “Bij de mannen is Hans Becking bijvoorbeeld erg belangrijk voor de landenranking, omdat hij ook behoort tot de drie beste Nederlandse mountainbikers”, aldus de bondscoach.

Hooggespannen verwachtingen
Tim Heemskerk, bondscoach mountainbike, kijkt met veel belangstelling uit naar de prestatie van onder andere Michiel van der Heijden. De 22-jarige inwoner uit Drunen, die bij de junioren al goed was voor de wereldtitel, kan dit jaar voor het laatst meestrijden in de categorie beloften. De afgelopen jaren zat hij iedere keer dichtbij de overwinning met een derde plek in 2013 en een tweede plek in 2012. “Ik ben erg benieuwd of Michiel in zijn laatste jaar als belofte toch een keer die regenboogtrui om zijn schouders kan hangen”, aldus Heemskerk. “Ik ben trots op de hele selectie en we gaan daar vechten als leeuwen.”

Team Relay
Het Nederlands team komt ook in actie op het onderdeel Team Relay. Welke rijders hiervoor in aanmerking komen is op dit moment nog onduidelijk. Heemskerk laat zijn keuze afhangen van de fitheid van de renners enkele dagen voor de start van het onderdeel.


Het gehele programma is te vinden op: mtbworldchamps.com/schedule/

 van