30-07-2012 - Windsurfen, Nieuws

WK Windsurfen voor Jeugd en Masters in Medemblik

Het wereldkampioenschap windsurfen voor jeugd en masters zal direct na de Olympische Spelen van 14 tot en met 18 augustus 2012 gehouden worden in Medemblik. Voor Nederland is het een unicum dat het gastheer mag zijn van het grootste windsurfevent dat er in Europa plaatsvindt dit jaar. Er wordt gevaren in diverse klassen.

[youtube id=”q_lVqxQu4Yk” w=”650″]
 
Ambassadeurs van het evenement zijn Stephan van den Berg, gouden medaille winnaar op de Olympische Spelen van 1984 Dorien Hoekstra-De Vries, bronzen medaillewinnares op de Spelen van 1992 en kanshebber voor Olympisch windsurfgoud in London dit jaar Dorian van Rijsselberghe. Van den Berg is enthousiast over het feit dat het WK in Nederland plaatsvindt, en overweegt zelfs zelf mee te doen bij het WK Raceboards master. Van Rijsselberghe, voor Nederland tevens vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen, is vastbesloten bij de prijsuitreiking van het event te zijn.

[youtube id=”BSprwIplWSk” w=”650″]

In het totaal zijn er zes wereldkampioenschappen te vergeven: In de Olympische jeugdklasse Bic Techno onder de 15 en onder de 17 jaar en op de raceboards onder de 19 jaar en masters van 40 jaar en ouder. Op deze wijze komen twee generaties windsurfers op het evenement in actie. Een trend die meer gezien wordt. Windsurfen is weer sterk groeiende, vooral ook doordat windsurfers van het eerste uur de sport herontdekken en hun kinderen er voor enthousiasmeren. In totaal zullen zo op het Wereldkampioenschap windsurfen in Medemblik rond de vierhonderd windsurfers in actie komen. Het International Sailing Center Medemblik fungeert als decor van dit spektakel.

 van