05-07-2017 - Kitesurfen, Nieuws

WKL Youth Cup

Vanaf de Spaanse kust, de Costa Brava, wordt van 3 tot 7 juli de WKL Youth Cup georganiseerd. De competitie ging maandag van start bij de Ballena Alegre Camping, waar de wind de hele middag zo’n 15 knopen waaide en de rijders 4 heat surfte. Om half tien ‘s morgens stonden er al 80 deelnemertjes geregistreerd met een leeftijd van 8 tot 18, een ideaal evenement om de toppers van de toekomst te aanschouwen! Bij de WKL Youth Cup wordt in categorieën gesurft. Bij de jongens zijn de categorieën als volgt: van 8 t/m 11 jaar, van 12 t/m 14 jaar, 15 en 16 jaar, en van 16 t/m 18 jaar oud. Bij de meiden zijn twee categorieën: van 8 t/m 14 en van 15 t/m 18 jaar.

De competitie startte om half 3 in de middag met de jongste categorie jongens. De 11 jaar oude Jeremy Burlando domineerde zijn heat en landde een aantal mooie tricks, waarmee hij de winst mee naar huis wist te nemen. Romain Allemand werd tweede. Met de meisjes van 15 t/m 18 werd de wedstrijd vervolgd. Hierbij wist Raquel Osorio de leiding te nemen door eveneens een aantal verschillende tricks te landen. De Nederlandse Pippa van Iersel wist dicht bij Osorio te blijven, maar eindigde op een tweede plaats met een minimale achterstand.

Terwijl de warme wind onverstoord bleef blazen, werden de meiden van 15 t/m 18 jaar opgeroepen. Hier was het de Spaanse Claudia Leon die liet zien dat ze de beste was door onder andere een Back to Blind en Blind Judge te landen. Sorsha van der Ark bleef lang op gelijke hoogte en wist uiteindelijk met de tweede plek in de wacht te slepen.

Met de gemiddeld 30 minuten durende heats, was er nog tijd voor slechts één heat voordat de wind ging liggen. De jongens van 15 en 16 jaar oud werden het water opgestuurd en Lars de Groof wist de jury te overtuigen met zijn krachtige stijl. Met een Slim Chance en Back Mobe ging hij er met de winst vandoor, gevolgd door de jonge Colombiaan Valentin Rodriguez die eveneens een Back Mobe wist te landen.

Alhoewel de wedstrijden afgelopen waren, was de dag dat nog niet. ‘s Avonds stond de openingsceremonie te wachten, waar alle jonge surfers aan het publiek getoond werden. De Youth Cup is een uniek evenement voor jonge rijders en opkomend talent om ervaring op te doen en zich aan het publiek te tonen. Naast de competitie is er meer. De rijders kunnen deelnemen aan clinics van Pro-Riders en vragen om tips. Daarnaast laten deze toppers graag zien wat er verder komt kijken bij het leven van een professionele surfer.

De competitie gaat vandaag en morgen gewoon door. Om 11 uur in de ochtend worden de eerste bijeenkomsten georganisserd en in de middag (op z’n vroegst om 12u) gaan de volgende heats weer van start. De live-score wordt real-time getoond op de site van WKL.


Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Neem een abonnement om zeker te zijn van de vetste reisverhalen en reviews van het nieuwste materiaal!

 

 

 

 

 van