15-05-2013 - Windsurfen, Nieuws

Woensdag 15 mei Global Wave Wednesday

Surfrider Foundation Holland heeft zich aangesloten bij een globale coalitie met als doel golven te beschermen. Deze coalitie is gestart door het Engelse Surfers Against Sewages en promoot dat 100.000 mensen de Protect Our Waves petitie tekenen. Rioolwater, afval en ruimtelijke ontwikkelingen langs de kust en op zee bedreigen onze golven en standen. Door de petitie te tekenen bescherm je niet alleen de golven, maar ook de gehele kustlijn, waaronder de duinen, stand en zeeën.

 

GlobalWaveWednesday

Teken de petitie op www.protectourwaves.org.uk/surfrider-holland/

Afgelopen week is deze NGO coalitie gevormd op de derde Global Wave Conference (GWC) in Rosarito, Mexico, organisaties van over de hele wereld, zoals Surfrider Foundation, Save the Waves, WiLDCOAST and Salvem o Surf en vele andere hebben zich bij deze coalitie aangesloten. Onder andere Martijn van Schaik van Surfrider Foundation Holland gaf een presentatie op de GWC3 over de ontwikkelingen en uitdagingen die op dit moment langs de Hollandse kustlijn spelen.

De coalitie van NGO´s wil de waarde van surfgolven en spots benadrukken en overheden stimuleren om dit te bespreken te voeren. Wij vinden dat golven en surfspot het waard zijn om erkend te worden als onderdeel van ons erfgoed.  Overheden zouden daarom het belang van golven als cultureel, sociaal, economische en ecologische toegevoegde waarde voor kust gemeenschappen moeten gaan erkennen en dit vastleggen in beleid en wetgeving.

De Protect Our Waves petitie richt zich in eerste instantie op de Engelse overheid en zal daarna als een wereldwijde golf doorrollen om overheden en instanties te bereiken. De erkenning van de economische en intrinsieke waarde van surfgolven en stranden verplicht hun dit onderwerp te te behandelen met als doel specifieke wetgeving te ontwikkelen om deze unieke on-vanzelfsprekende waardes te behouden voor de volgende generaties.

Teken de petitie op www.protectourwaves.org.uk/surfrider-holland/

#protectourwaves

 van