26-04-2011 - Kitesurfen, Nieuws

Workshop: fit blijven tijdens windloze dagen

Workshop: Hoe blijf ik fit tijdens de windloze dagen door Bart Bressers & Eerste leden vergadering NVWK

Eindelijk is het zover! De eerste algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Wedstrijdkiters (NVWK)! De ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 11 mei 2011 (van 19:00-21:00) in het nieuwe watersport complex van de KNWV op de Hellingweg 136 in Scheveningen.

Voordat de Algemene ledenvergadering van de NVWK start, geeft Bart Bressers tips om in conditie te blijven tijdens de windlozen dagen.
Onze ervaring leert dat veel kiters weinig doen op de dagen dat het niet waait. Je conditie op pijl houden op dit soort dagen is erg belangrijk, want hierdoor is de kans kleiner op blessures tijdens het kiten. Na de workshop krijgen de aanwezigen leden de handige tips en oefeningen uitgereikt in boekvorm.

Voor degene die Bart Bressers nog niet kennen hieronder een korte introductie: Bart Bressers is Fysiotherapeut bij Fysio Spot in Den Haag. Water en wind zijn onmisbare elementen in het leven van Bart en is in zijn vrije tijd onder andere een actief kitesurfer op zijn homespot Scheveningen. Bart is sinds oktober 2009 verbonden aan het watersportverbond als de fysio- / manueel therapeut van het Nederlands Olympische zeil- en windsurf team en werkt nauw samen met het medische team van het watersportverbond.

Na de workshop start de ledenvergadering. Het is de bedoeling dat we rond 21:00 klaar zijn.
Alle leden van de NVWK krijgen een email met daarin het volledige adres en agenda.
Tot woensdag 11 mei!


Foto: Maarten Huisman

 van