14-08-2017 - Kitesurfen, Nieuws

World Kiteboarding League op Texel!

Het volgende evenement op de WKL Kalender, is de World Cup op Texel. Van 18 t/m 24 september zullen daar ‘s werelds beste kiters naartoe komen om te strijden om punten. Texel is voor de WKL een nieuwe locatie en zal dus alles uit de kast halen om het de surfers en toeschouwers naar de zin te maken!

Op dit moment gaat de Spanjaard Liam Whaley van Cabrinha aan de leiding bij de heren met 1000 punten, gevolgd door Slingshot rijder Carlos Mario uit Brazilië. De beste Nederlander is Youri Zoon op een gedeelde 13e plek. Bij de dames gaat RedBull en Airush rijdster Bruna Kajiya aan de leiding. De Braziliaanse heeft 1000 punten en daarmee 100 punten voorsprong op de nummer twee, Annabel van Westerop. De beste Nederlandse is Anneloes Lammerts, op plek 5.

Er zal voor het publiek niet alleen een kite-show weggegeven worden, maar naast de competitie zal er ook voldoende te doen en te zien zijn. Zo zal er een grote tribune zijn en zal een DJ de muziek verzorgen. Op grote schermen zullen vervolgens de live-score en (slow-motion) replays te zien zijn! Daarnaast zullen verschillende merken hun beste kite-gear meenemen, zodat jij die kunt testen!

Tickets voor de WKL op Texel, zijn nu verkrijgbaar via Worldkiteboardingleague en Ticketmaster!


Meer kite-nieuws op je tijdlijn? Volg ons dan op Facebook en Instagram! Of neem een abonnement op Access kiteboarding magazine en mis nooit meer iets op het gebied van kitesurfen!

 van