16-02-2012 - Snowboarden, Nieuws

World Snowboard Championships Oslo – Woensdag

De kwartfinales van het WK snowboarden in het Noorse Oslo was een dag met twee gezichten. Natuurlijk was er een enorm spektakel met hoge sprongen en driedubbele salto’s boven de half pipe. Maar de Nederlanders presteerden wisselend.

Cheryl Maas en Charlotte van Gils lieten zich op de slopestyle van hun beste kant zien. De Nederlandse vrouwen behaalden in hun heat een tweede en derde plek en kwalificeerden zich daarmee rechtstreeks voor de halve finale van de Wereld Kampioenschappen van de TTR. Petje af voor de dames!

Cheryl interview

Charlotte mid air

Charlotte met pijn maar krijgt wel een goede score

Bij de Nederlandse mannen ging het iets minder. In de kwartfinales van de half pipe reed Dimi de Jong een aardig eerste run. Hij landde een serie van moeilijke tricks. Toch gaf de jury hem een lagere score (70.10) dan in de kwalificatie. ,,Voor mijn gevoel ging de run wel goed. Maar ik ben geen jury, hè. Mijn sprongen waren wel minder hoog,’’ zegt De Jong. Met zijn zestiende plaats gaat de Haagse snowboarder niet door naar de halve finale.

Ook Dolf van der Wal mag niet verder. De snowboarder uit Huizen leek goed op weg. Voor zijn eerste trick, een frontside 1080, kreeg hij zelfs 12,6 punten. Helaas landde hij niet al zijn sprongen; na de backside 900 viel hij op zijn billen. Na een val in de tweede run waren zijn kansen helemaal verkeken. ,,Ik baal dat ik niet verder kom,’’ zegt Van der Wal. ,, Op de training rijd ik juist lekker; wat stabieler. Ik land nu meerdere moeilijke tricks op de pipe achter elkaar. Het is alleen jammer dat het er in de wedstrijd nog niet uitkomt.’’

Dolf van der Wal

Dimi de Jong

Text: Natasha Smit

 van