07-07-2011 - Mountainbiken, Nieuws

X-Bionic Veluwe Classic

De X-Bionic Veluwe Classic is een 16-uurs Adventure Race. Oftewel, een oriëntatietocht voor mensen die een stevige fysieke uitdaging niet uit de weg gaan. Op 15 oktober 2011 wordt deze race voor de vierde keer georganiseerd door het X-Bionic Adventure Race Team.

Deelnemers moeten (ongemotoriseerd) het hele parcours zien te volbrengen, waarbij ze zich te voet, per fiets of per kano verplaatsen. De totale afstand is ca. 150 km, maar de route is op voorhand volledig onbekend voor de deelnemers. Met behulp van kaarten (door de organisatie verstrekt) en kompas bepalen de teams zelf de snelste route tussen de wisselpunten (WP’s), waarbij ze onderweg ook nog eens zoveel mogelijk controlepunten (CP’s) proberen te bezoeken. Deze zijn niet verstopt, maar je moet wél goed kaart kunnen lezen om er te komen.

Uiteraard zijn deelnemers zonder de Nederlandse nationaliteit ook heel erg welkom. Bovenal zal er keihard gestreden worden om het bronzen hert; hét symbool van de overwinning bij de Veluwe Classic.

Onderdelen en afstanden:

  • (hard)lopen: ca 30 km
  • fietsen: ca 90 km
  • kanoën: ca 15 km
  • run-bike: ca 15 km
  • special tasks

De leden van Team X-Bionic hebben in het verleden al een aantal edities van de Battle of the SACS, de Limburg Mountain Challenge en de Fit-AR georganiseerd. De eerste drie edities van de Veluwe Classic waren zowel voor de deelnemers als de organisatie succesvol.

Beelden van vorig jaar:

 

 van