23-01-2015 - Skiën, Nieuws

X Games Slopestyle Qualificatie Resultaten

De Winter X Games zijn begonnen! Gister zijn de qualificaties voor de slopestyle finale voor de heren geweest. Hier kun je een korte samenvatting lezen en zien.

Alex Bellemare startte als eerste, zoals bij bijna elke wedstrijd. Hij gooide drie verschillende double corks 1260’s en scoorde 86.0 van de 100 punten. De tien riders na Alex hadden allemaal wat imperfecties in hun run waardoor de Alex Bellemare bovenaan bleef staan. Het lukte James Woods als eerste om weer in de 80 te scoren met zijn ‘trademark’ switch double cork 1080 octo. Joss Christensen lukte het om de eerste plaats over te nemen van Alex Bellemare met een score van 88.0 punten. Na de eerste ronde hadden maar drie riders een score in de 80, zelfs Tom Wallish lukte het niet om hoger te scoren dan 72.0.

In de tweede run kwam Alex Bellemare hard ten val en verbeterde zijn score dus niet. Oscar Wester zette een steady run neer maar daarvoor kreeg hij maar 66.0 punten van de jury… Daarna scoorde Bobby Brown 83.0 punten terwijl hij één van de rails niet helemaal uitreed. Tom Wallish kwam terug, zette een typische steady Wallish-run neer en pakte de leiding met 89.66 punten.

De onderste acht riders gaan door naar de slopestyle finale op zaterdag 24 januari.

X-games slopestyle quali's men

De winnende run van Tom Wallish

[youtube id=”V0SAPlRiZrI”]

De beste run van Joss Christensen.

[youtube id=”6Ln80CASYGk”]

De eerste en beste run van Alex Bellemare

[youtube id=”insV8QM_CT0″]

 van