05-10-2010 - Surfen, Nieuws

Yannick de Jager op jacht naar 6e NK titel.

Na de eerste stop in Scheveningen dit voorjaar, komt de nationale surftop in de week van 16 t/m 23 oktober in actie voor de finalestop. Ditmaal niet op Nederlandse bodem maar in Moliets, aan de westkust van Frankrijk. Moliets staat bekend om zijn hoge en krachtige najaarsgolven en moet voor een aantrekkelijk strijdtoneel zorgen. Deze optimale omstandigheden zijn dan ook de reden dat de finalestop in het najaar in Frankrijk wordt gehouden. Zodat het voor zowel de deelnemers als de omstanders een aantrekkelijk evenement wordt met de mooiste surf actie.

 

Favorieten moeten het waarmaken


Yannick de Jager, vijfvoudig nationaal kampioen en de doodgeverfde favoriet, kan zijn zesde titel binnen halen. Hij staat op winst na de eerste stop van Scheveningen, maar zijn voornaamste belager, Thomas de Jong, zal er alles aan doen om hem van zijn troon te stoten.
Bij Open Women gaat Ilona Hoogland aan kop. Zij heeft in Scheveningen een groot gat geslagen op haar concurrenten. In Moliets zijn er echter hele andere omstandigheden en dit zou weleens voor verrassingen kunnen zorgen.


Surfjam


SurfAndBeachCamps en Protest zullen net als vorig jaar de ‘Surfjam’ organiseren. Naast het bewonderen van de nationale surftoppers, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf de golven te bedwingen. Heb je geen ervaring, dan zijn er surflessen. Overdag zijn er verschillende activiteiten en ‘s avonds zijn er feesten.

 

  

 


6 Surf magazine – Abonnee worden?

 van