27-10-2010 - Surfen, Nieuws

Yannick de Jager wederom Nederlands Kampioen

Yannick de Jager is er opnieuw in geslaagd de Protest NK Surf Tour op zijn naam te schrijven, door ook de tweede en tevens finalestop in Moliets te winnen. Vooraf was hij torenhoog favoriet en ondanks alle druk heeft hij dankzij zijn surf kwaliteiten en zijn mentale kracht zijn favorietenrol waar gemaakt.

De wedstrijd kon in drie dagen gesurft worden dankzij de uitstekende condities, 1 tot 2 meter hoge golven. Moeder natuur bewaarde haar beste golven voor de finale en de surfers maakte daar dankbaar gebruik van, het publiek kreeg een knap staaltje surf te zien.

Renz van Baalen slaagde er in om de titel bij de Longboard Men op te eisen, maar kreeg dit niet zomaar in zijn schoot geworpen. Maikel Blokdijk, Marco Breddels en Emiel Tromp vormden een serieuze bedreiging. Bij Open

Women was het niet Ilona Hoogeland, die in Scheveningen nog met een ruime voorsprong won, maar alleskunner Anne Paar die er met de winst vandoor ging. Met een aantal prachtige tricks wist zij Ilona Hoogeland te verslaan, dit bleek voldoende om gekroond te worden tot Nederlands kampioen. Tevens presteerde ze het ook tweede te worden bij de Longboard Women. Haar score was echter niet voldoende om de titel voor de neus van Suzanne Vermeer weg te kapen. Suzanne Vermeer kon niet haar niveau uit Scheveningen halen, maar wist wel een score neer te zetten die haar de titel bij de Longboard Women opleverde.

Ook de Surfjam bleek dit jaar opnieuw een succes. Naast het feit dat het publiek kon genieten van p

rachtig surfactie, werd er ook volop gefeest en waren er diverse andere activiteiten. De HSA, in samenwerking met Protest, kan terugkijken op een geslaagde editie van de NK Surf Tour 2010.

Foto: Mieke Reijerman

 

 van