09-11-2011 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Youri Zoon Progression Session

De Youri Zoon Progression Session is een jaarlijks terugkerende clinic bij kitesurfcenter Natural High, waarin grootmeester Youri Zoon de Nederlandse kitesurfende jeugd naar een nog hoger level krikt. De kersverse wereldkampioen Freestyle van de PKRA heeft op 17 en 18 oktober een groep van 10 deelnemers in de leeftijd tot 20 jaar de kneepjes van het vak bijgeleerd op zijn thuisbasis: de Brouwersdam.

Op dag 1 scheen het zonnetje volop en er stond een wind van 18 knopen. Ideale omstandigheden om aan nieuwe tricks en technieken te sleutelen. De dag begon met een ridersmeeting waarin de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers in kaart werden gebracht en de tricks in theorie werden behandeld. Youri stond vervolgens eerst de deelnemers te observeren en te coachen aan de waterlijn, om daarna ook zelf het water op te gaan en te laten zien hoe het moet. Aan het einde van de dag was er een bbq met kampvuur op het strand waarin het verloop van de dag werd doorgenomen.

De tweede dag stond in het teken van wedstrijdvaren. Mede omdat meerdere deelnemers ook hadden ingeschreven voor het Freestyle evenement Man of the Dam, enkele dagen later bij Natural High. En wat is er nou mooier dan tips krijgen in wedstrijdvaren van de regerend wereldkampioen?! De dag begon met een dikke 19 knopen, maar dat liep in de loop van de dag op tot 25 knopen. Eigenlijk net iets te hard om nieuwe tricks uit te proberen, maar ideale omstandigheden om te oefenen op oldschool tricks en dikke kiteloops. De dag werd afgesloten met een persoonlijke evaluatie en een handtekeningsessie met de wereldkampioen. Het was al met al een zeer geslaagd evenement dat volgend jaar zeker een nieuwe editie zal krijgen.

[nggallery id=20]

 

 van