26-11-2012 - Kitesurfen, Nieuws

youri zoon wereldkampioen freestyle 2012

Zondag 25 november tijdens de laatste stop van de PKRA in New Caledonia is Youri Zoon opnieuw wereldkampioen geworden.

De wind in de ochtend was zachter dan voorspeld, sommige vreesden dat de strijd om de titel niet door kon gaan. Gelukkig trok de wind in de middag aan en kon de strijd om de wereldtitel beginnen.

In de eerste head moest Youri het opnemen tegen Jacobs. Beide rijders hebben dezelfde stijl ‘go big or go home’ wat resulteerde in een spectaculaire heat. Tegen het einde van de heat wist niemand wie de winnaar zou zijn, met een verschil van minder dan 1 punt had Youri gewonnen.

De finale heat ging tussen Youri en Alex de meest getalenteerde rijders in de wereld. Alex kwam als eerste met een op volle snelheid KGB die niet zoals gepland ging. Yoeri volgde met een blind judge 3. Alex vervolgde zijn heat met een slim 5 waarop Yoeri antwoorde met een enomre SH5 toeside geland. Een erg spannende heat met rijders die aan elkaar gewaagd zijn. Bijna elke truc op het water was groot, snel en indrukwekkend. Met een verschil van slechts 0,16 punten ging de winst naar Youri! Daarmee heeft Youri zijn titel verdedigt en is opnieuw wereldkampioen freestyle. Gefeliciteerd!

 van