29-11-2011 - Surfen, Nieuws

Zandmotor officieel open

Vorige week was het eindelijk zover en werd na lang werken de Zandmotor opgeleverd. Na diverse surfers die er al stiekem gesurft hadden is het nu dan officieel geopend! Uiteraard is de zandmotor ontworpen om de kust te versterken, maar het gevolg hiervan is dat Nederland er een super surfspot bij heeft!

Staatssecretaris Atsma (van Milieu) is zeer tevreden en hij is ervan overtuigd dat de techniek van de Zandmotor op meer locaties langs de Nederlandse kust kan worden toegepast. Dit betekent dus dat we er eventueel meer nieuwe surfspots bij krijgen! De staatssecretaris denkt dat het concept ook in het buitenland navolging kan vinden. „Nederland heeft er een exportartikel bij. Dit is waar een klein land groot in kan zijn.”

Het publiek kan vanaf vandaag wandelen over het eiland. Met de reddingsbrigades zijn afspraken gemaakt over de zwemveiligheid in het gebied vanaf het badseizoen van 2012. Tot die tijd geldt een zwemverbod vanaf de Zandmotor. Bij de start van het zwemseizoen op 1 mei 2012 wordt opnieuw naar het zwemverbod gekeken.

Meer informatie: http://www.zandmotor.nl/

 van