13-08-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Zero to sixty

 Ze lachen voor de camera, of toch niet? Hoe dan ook, de kans is groot dat er duizenden willekeurige gedachtes door de hoofden van deze bikers stuiteren op het moment dat hun race begint. Hiermee moeten de racers zo goed mogelijk zien te dealen, ze lachen, peuteren wat aan hun fiets voordat ze beginnen aan de rit van hun leven. Vertrouwen houdt deze extra zenuwen in bedwang, nog een keer diep ademhalen en dan genieten van het verbluffende uitzicht van de Whistler’s Top of the World. Dit relaxte overkomen van de riders is echter een masker om de angst te verdoezelen voor wat komen gaat. 

zero to sixty - tekst 1

Top of the World is de start van het tweede deel van de Enduro World Series. (ronde nummer 6) Alle riders wisten dat dit de langste en meest brutte etappe van de dag zou zijn, met stukken in het parcours die zelfs van ‘s werelds beste mountainbikers een onwetende beginneling maakt.

Eenmaal beneden aangekomen, is er niks meer over van de zelfverzekerde rider die boven aan de berg stond. Ze zijn geslagen tot onderwerping van het spoor en de absolute wil om te winnen. Onder de full-face veiligheidsbrillen ziet men de ware tekenen van de inspanning. De beste racers ter wereld tonen ons hoe hard hun sport werkelijk is.

[youtube id=”mcuOcJwabgA”]

 van