13-08-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Zero to sixty

 Ze lachen voor de camera, of toch niet? Hoe dan ook, de kans is groot dat er duizenden willekeurige gedachtes door de hoofden van deze bikers stuiteren op het moment dat hun race begint. Hiermee moeten de racers zo goed mogelijk zien te dealen, ze lachen, peuteren wat aan hun fiets voordat ze beginnen aan de rit van hun leven. Vertrouwen houdt deze extra zenuwen in bedwang, nog een keer diep ademhalen en dan genieten van het verbluffende uitzicht van de Whistler’s Top of the World. Dit relaxte overkomen van de riders is echter een masker om de angst te verdoezelen voor wat komen gaat. 

zero to sixty - tekst 1

Top of the World is de start van het tweede deel van de Enduro World Series. (ronde nummer 6) Alle riders wisten dat dit de langste en meest brutte etappe van de dag zou zijn, met stukken in het parcours die zelfs van ‘s werelds beste mountainbikers een onwetende beginneling maakt.

Eenmaal beneden aangekomen, is er niks meer over van de zelfverzekerde rider die boven aan de berg stond. Ze zijn geslagen tot onderwerping van het spoor en de absolute wil om te winnen. Onder de full-face veiligheidsbrillen ziet men de ware tekenen van de inspanning. De beste racers ter wereld tonen ons hoe hard hun sport werkelijk is.

[youtube id=”mcuOcJwabgA”]

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van