03-03-2017 - Skiën, Nieuws

Zes Nederlanders naar WK freestyle skiën en snowboarden

Zes Nederlandse atleten hebben zich geplaatst voor het WK freestyle skiën en snowboarden in het Spaanse Sierra Nevada (8 t/m 19 maart). Mees van Lierop vertegenwoordigt Oranje bij het freestyle skiën. Cheryl Maas, Glenn de Blois, Michelle Dekker, Babs Barnhoorn en Niek van der Velden reizen af naar Spanje voor het WK snowboarden. 

wk snowboard ski freestyle slopestyle 1

Cheryl Maas is op papier de grootste medaillekandidate. Op zowel slopestyle als big air is zij kanshebster, maar het eerste onderdeel laat zij in Sierra Nevada schieten. De prestigieuze X Games in het Noorse Hafjell zijn namelijk tegelijkertijd. Op de X Games komt Maas op 10 maart in actie op het onderdeel slopestyle en een dag later verdedigt ze daar haar titel op de big air. Vervolgens reist ze door naar Sierra Nevada om daar op 16 maart bij de kwalificaties van de big air te starten.

“Voor de X Games moet je uitgenodigd worden, dus dat maakt het in mijn ogen specialer”, verklaart de freestyle snowboardvedette haar keuze. Maar het liefste was ze overal gestart. “Ik vind het dom dat twee van zulke grote wedstrijden tegelijk worden georganiseerd.”

Babs Barnhoorn en Niek van der Velden debuteren op de WK en starten wel op beide freestyle snowboarddisciplines. Snowboardcrosser Glenn de Blois beleeft in Sierra Nevada ook zijn eerste WK-optreden en dat geldt eveneens voor freestyle skiër Mees van Lierop, die start op het onderdeel slopestyle. Alpinesnowboardster Michelle Dekker komt in actie op de parallelslalom en de parallelreuzenslalom.

Voor meer informatie klik hier.

 van