28-07-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Rule the Trail met nieuwe Zimtstern MTB kledinglijn

Het Zwitserse kledingmerk Zimtstern is in 1995 opgericht door werd opgericht door twee gepassioneerde snowboarders, inmiddels is het merk uitgegroeid tot fabrikant van functionele en innovatieve snowboard, ski en fietskleding, en streetwear en accessoires. Het merk heeft nu de nieuwe Zimtstern MTB kledinglijn gepresenteerd. 

Het unieke karakter van Zimtstern komt ook tot uiting in de ontwerpen en de zorgvuldige keuze van milieuvriendelijke duurzame materialen. Waar mogelijk maakt Zimtstern gebruik van bluesign® geteste materialen en technologieën, bluesign controleert nauwkeurig op gebruik van chemicaliën of stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu.

https://www.youtube.com/watch?v=SCVziK5bCdk

De nieuwe Zimtstern MTB kledinglijn kenmerkt zich door een creatief design en details en een aantal nieuwe High-Tech technologieën die Zimtstern gebruikt in de verschillende kledingstukken. Een van de nieuwe technologieën is S.Cafe stof, een techniek waarbij koffieresidu toegevoegd wordt aan een vezelstructuur van gerecyclede polyester garen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het materiaal sneller droogt, absorbeert vieze geurtjes, en reflecteert Uv-stralen.

De nieuwe collectie van Zimtstern bestaat uit zowel een dames als herenlijn die onderverdeeld is in een mtb/trail/cross country en freeride/downhill/gravity range van rond de 200 items, die perfect te combineren zijn door gebruik van een beperkt aantal kleuren.

Voor meer informatie kun je overigens terecht op de internationale website of contact opnemen met Cosmic Sports B.V via info@cosmicsports.com.

 

 van