28-07-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Rule the Trail met nieuwe Zimtstern MTB kledinglijn

Het Zwitserse kledingmerk Zimtstern is in 1995 opgericht door werd opgericht door twee gepassioneerde snowboarders, inmiddels is het merk uitgegroeid tot fabrikant van functionele en innovatieve snowboard, ski en fietskleding, en streetwear en accessoires. Het merk heeft nu de nieuwe Zimtstern MTB kledinglijn gepresenteerd. 

Het unieke karakter van Zimtstern komt ook tot uiting in de ontwerpen en de zorgvuldige keuze van milieuvriendelijke duurzame materialen. Waar mogelijk maakt Zimtstern gebruik van bluesign® geteste materialen en technologieën, bluesign controleert nauwkeurig op gebruik van chemicaliën of stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu.

https://www.youtube.com/watch?v=SCVziK5bCdk

De nieuwe Zimtstern MTB kledinglijn kenmerkt zich door een creatief design en details en een aantal nieuwe High-Tech technologieën die Zimtstern gebruikt in de verschillende kledingstukken. Een van de nieuwe technologieën is S.Cafe stof, een techniek waarbij koffieresidu toegevoegd wordt aan een vezelstructuur van gerecyclede polyester garen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het materiaal sneller droogt, absorbeert vieze geurtjes, en reflecteert Uv-stralen.

De nieuwe collectie van Zimtstern bestaat uit zowel een dames als herenlijn die onderverdeeld is in een mtb/trail/cross country en freeride/downhill/gravity range van rond de 200 items, die perfect te combineren zijn door gebruik van een beperkt aantal kleuren.

Voor meer informatie kun je overigens terecht op de internationale website of contact opnemen met Cosmic Sports B.V via info@cosmicsports.com.

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van