08-04-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Zipp onthult nieuwe Wheels 3ZERO MOTO en Hubs ZM2

De 3ZERO MOTO carbon 27.5 en 29 enduro / trail-wielset van Zipp is geïnspireerd op de moto om rijders de controle en duurzaamheid te geven die nodig zijn voor pure trail-snelheid. Deze wielset en zijn MOTO-technologie zijn al bewezen met meerdere overwinningen in de Enduro World Series met de baanbrekende partnerschap met Lapierre Zipp Collective. Terwijl andere wielmerken hun focus beperken tot traditionele velgontwerpen met kokerprofiel, kozen de ingenieurs van Zipp – ongeremd door legacy-technologie – voor een andere benadering. Ze keken naar de autosport als voorbeeld. De enkelwandige rand van Zipp’s Moto Technology is de optimale aanpak voor een enduro / trail-wielset.

De resulterende rand biedt iets dat Zipp ‘enkelcompliantie’ noemt. Stel je een hardloper voor die een scherpe bocht maakt, waarbij de enkel van nature buigt om grip te houden terwijl de hardloper leunt. De 3ZERO-velg kan lokaal buigen om parallel aan de grond te blijven tijdens het nemen van bochten, waardoor de tractie wordt vergroot zoals een menselijke enkel zich aanpast tijdens het hardlopen. Dit vermogen om lokaal te draaien, maakt het mogelijk om af te buigen tijdens bochten op de hiel zonder dat de berijder wegglijdt. 3ZERO MOTO helpt u de meest directe route te nemen en seconden te besparen waar en wanneer ze het meest tellen.

ZM2-hubset

In het midden van de 3ZERO MOTO bevindt zich de ZM2-hubset. Deze in Duitsland vervaardigde naafset heeft 12 pallen en 132 aangrijpingspunten voor een snellere respons. Het verbeterde afdichtingsontwerp van de naaf betekent meer duurzaamheid op ruw terrein.

De TyreWiz van Quarq wordt apart verkocht voor 3ZERO om je druk in te stellen voor een nog comfortabelere rit. De Speed ​​Line-graphics van Zipp geven je de keuze uit vijf kleuren voor een wiel met een hoogwaardige esthetiek.

E-MTB APPROVED

De naaf kan worden gebruikt op elektrische mountainbikes. De 4 groepen van 3 pallen zijn versprongen, wat betekent dat er altijd 3 pallen tegelijk in elkaar grijpen, wat goed is voor de duurzaamheid. De ZM2 heeft ook een hogere capaciteit voor het overbrengen van belastingen.

Productinformatie

 • Hogere slagvastheid
 • Minder kans op afvlakken
 • Meer tractie in ruwe bochten
 • Soepeler rijden op rotsachtig terrein
 • Mogelijkheid om lagere bandenspanning te gebruiken
 • Verminderde vermoeidheid van de berijder
 • Naafset van Duitse makelij met 12 pallen en 132 aangrijpingspunten
 • Verbeterde duurzaamheid
 • Quarq TyreWiz is apart verkrijgbaar
 • Compatibel met e-mountainbikes
 • Levenslange garantie

Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van