09-03-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Zo kies je een vloerpomp van Lezyne

Een vloerpomp is een vloerpomp, toch? Fout! Er zit wel degelijk verschil tussen de diverse vloerpompen die je kunt kopen. Digitaal of analoog? Op welk ventiel past de pomp? Allerlei aspecten die invloed hebben op jouw keuze. Het Amerikaanse fietsaccessoiremerk Lezyne biedt hierin gelukkig voldoende opties. Sterke prestaties, duurzaamheid en gebruik van de beste materialen maken dat de vloerpompen van Lezyne de nummer één keuze zijn van professionals wereldwijd. Alle pompen worden nog eens extra gecontroleerd voordat ze de fabriek verlaten. Bij Lezyne ben je daarom altijd zeker van goede kwaliteit. Maar welke vloerpomp kies je precies? 

Digitaal of analoog

Zoveel vloerpompen, zoveel keuzes. Eén verschil tussen al die pompen is de drukmeter. Deze kan digitaal of analoog zijn. Kies je voor digitaal? Dan kun je tot 1 cijfer achter de komma nauwkeurig de luchtdruk meten. Ook schakel je eenvoudig tussen de weergave in bar of PSI. Je zult wel op den duur de batterij moeten vervangen. Bij een analoge drukmeter heb je hier natuurlijk geen last van. Deze zal áltijd werken. Ook zie je bij de analoge drukmeters van Lezyne in één opslag de druk in bar én PSI. Een vloerpomp met een digitale drukmeter is over het algemeen wel iets duurder in aanschaf.

Welk ventiel heb jij?

Dan de volgende vraag: past de vloerpomp wel op jouw ventiel? Er zijn namelijk verschillende soorten ventielen: Schräder, Presta of Dunlop. Daar moet jouw nieuwe vloerpomp natuurlijk wel goed op passen. Let er daarom goed op voor welk ventiel de Lezyne vloerpomp geschikt is. Zo zijn sommige vloerpompen voorzien van ABS1 Pro Presta/Schräder Flip Chuck. Deze pompkop geschikt voor zowel Presta als Schräder. Ben je op zoek naar een vloerpomp die voor alle drie de ventielen geschikt is? Kies dan een Lezyne pomp met Dual Valve pompkop. Zo weet je zeker dat je goed zit!

Topkeuzes van Lezyne

Lezyne Macro
De Lezyne Macro Floor Drive is een mooie, stevige en betaalbare vloerpomp met een stalen cilinder. Door de stevige constructie blijft de vloerpomp altijd stabiel staan tijdens het oppompen van je banden. De pomp is voorzien van een goed leesbare drukmeter en een extra lange slang, hierdoor hoef je niet uren te turen om de druk af te lezen en heb je ook altijd genoeg ruimte om te pompen. De Macro Floor Drive is beschikbaar met ABS1 of Dual Valve pompkop. Beiden pompkoppen zijn geschikt voor Presta- en Schraderventielen en de DV kop past zelfs op Dunlop ventielen. De vloerpomp is verkrijgbaar in meerdere kleuren en met een digitaal of analoog display.

Adviesprijzen:
– Lezyne Macro Floor Drive Digital ABS1/DV: €54,95
– Lezyne Macro Floor Drive ABS1/DV: €39,95
Bekijk de Lezyne Macro Floor Drive

Lezyne Steel Digital Floor Drive
Ben je op zoek naar een vloerpomp met een digitale drukmeter? Dan is de Lezyne Steel Digital Floor Drive een mooie optie. De stalen cilinder is robuust en de aluminium voet zorgt ervoor dat je de pomp stevig op de grond kunt zetten. Daarnaast is de digitale meter nauwkeurig zodat je met precies de juiste druk kunt gaan fietsen. De extra lange slang is met nylon versterkt en is voorzien van aluminium koppelingen. De Steel Digital Floor Drive is uitgerust met ABS1 Pro pompkop.

Adviesprijs:€84,95
Bekijk de Lezyne Steel Digital Floor Drive

Lezyne Sport Gravel Floor Drive
Omdat gravelfietsen steeds populairder wordt, heeft Lezyne dit jaar een aantal nieuwe gravel vloerpompen geïntroduceerd. Deze zijn speciaal voor banden met een middelmaatje, maar ook voor wielrenners die liever met wat minder druk fietsen.

Opvallend bij het design van de Sport Gravel Floor Drive is het houten handvat, dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook zorgt voor meer comfort. De pompkop is geschikt voor Presta ventielen én tubeless banden. Dankzij de extra lange slang en het hoge pompvermogen (maximaal 100 PSI / 6,9 bar) kan je nog efficiënter banden oppompen. Door het grotere display kan je in een oogopslag de druk aflezen.

Adviesprijs: €61,95
Bekijk de Lezyne Sport Gravel Floor Drive


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van