25-04-2017 - Surfen, Nieuws

Zuid-Afrikaans succes tijdens Bells Beach 2017

De Ripcurl Pro Bells Beach zit er weer op. De laatste Australische stop werd uiteindelijk een prooi voor de Zuid-Afrikaanse power surfer Jordy Smith. Gaat het dan toch misschien zijn jaar worden?

Afgaande op de resultaten van alle drie de stops in Australië denken wij dat de regerend wereldkampioen John John Florence de te kloppen man is. Hij is het meest consistent met twee halve finale plaatsen en een 1e plaats. Daarnaast noteert hij bijna elke ronde de hoogste heat scores. Als Jordy echter surft als tijdens de Bells Beach, dan zou er wel eens een verschuiving in de hiërarchie plaats kunnen vinden aan het einde van dit jaar.

De laatste dag van de Bells Beach was een perfecte afsluiter. Terwijl wij paaseieren aan het zoeken waren, werd Bells gezegend met dikke swell. Iets waar Jordy wel raad mee wist. In ronde 4 versloeg hij Joel Parkinson en Wiggolly Dantas met gemak. In de kwartfinale was ook Adriano de Souza geen partij voor Jordy. De halve finale was een stuk spannender, Jordy moest tot het uiterste gaan om rookie Zeke Lau te verslaan.

Er was uiteindelijk nog een man die tussen Jordy en de Bells trofee stond, dat was Caio Ibelli. Ibelli liet zien dat hij terecht in de finale stond en beide mannen gaven een echte show weg. Maar uiteindelijk was het Jordy die drie 9+ scores neerzette en gewoonweg een betere golfkeuze had dan Ibelli.

Jordy is de eerste Zuid-Afrikaan ooit die de Bells titel op zijn naam schrijft. Dankzij zijn winst bevindt hij zich nu samen met Owen Wright op een gedeelde tweede plaats in het klassement. Negen mei zal het WSL circus zich hervatten in Rio, een event die Jordy al eens won.

https://www.youtube.com/watch?v=2Fs0bojir2o

Meer informatie over de Bells Beach vind je hier.

 van