15-07-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Zwaarste fietsrace ooit: Red Bull Trans-Siberian Extreme

Vandaag vertrekt de Red Bull Trans-Siberian Extreme-wedstrijd voor de echte diehards in Moskou, met maar liefst 9.200 kilometers langs de legendarische Trans-Siberische spoorlijn. De wedstrijd bestaat uit 15 etappes van 300 tot 1400 kilometer is dit wellicht de zwaarste rittenkoers ter wereld.

De route brengt de renners naar Kostroma, Perm, Yekaterinburg, Omsk, Barabinsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Tulun, Irkutsk, Ulan-Ude, Chita, Svobodny, Obluchye, en Khabarovsk, met de finish in Vladivostok aan de Stille Oceaan. De deelnemers overschrijden vijf klimaats- en zeven tijdszones, klimmen 58 kilometer en zullen meer dan drie weken onderweg zijn. De organisatie is van plan om er een jaarlijks evenement van te maken.

Deze race heeft dus eigenlijk alle ingrediënten om een legendarische race over twee continenten (Europa en Azië) te worden. Overigens is deze race niet alleen voor profatleten die gespecialiseerd zijn in ultramarathons, maar ook voor semiprofessionele en amateurrenners die hun snelheid en uithouding op de proef willen stellen.

[youtube id=”Uk-ueJ3FpsA”]

Eén van de favorieten voor de eindzege is de Belg Kristof Allegaert. De leraar uit Kortrijk schreef de vorige twee edities van London-Istanbul op zijn naam. Kristof klopte vorig jaar bij Wolvenberg aan om zich optimaal te kunnen wapenen tegen de elementen in de race langs de oude transsiberische spoorlijn. Na enkele testritten koos hij resoluut voor de Bodyfit Pro kit van Sportful.

Voor meer informatie over dit spektakel kun je terecht op de website van Red Bull, maar natuurlijk zullen we jullie hier ook op de hoogte houden van het verloop van deze intense wedstrijd.

Red Bull1

Cijfers Red Bull Trans-Siberian Extreme
° Van Moskou naar Vladivostok : 9192 km
° 15 ritten tussen de 330 en 1381 km op 21 dagen tijd
° 49300 hoogtemeters
° 7 tijdzones
° temperatuurschommelingen tot 40°C

 van