17-06-2022 - Wingfoil magazine, Nieuws

PAULA NOVOTNA WINT OP HET GWA WINGFOIL EVENT

GWA is terug met het tweede GWA Wingfoil World Tour evenement van het jaar en deze week zijn ze in de iconische Zwitserse Alpen voor de Ensis Engadinwing by Dakine GWA Wingfoil World Cup.

Omgeven door de adembenemende landschappen van Silvaplana en St Moritz is dit een evenement waar iedereen heel graag aan mee wil doen in zowel de Surf-Freestyle als de Surf-Slalom disciplines die deze week zullen plaatsvinden.

Dag één zat boordevol actie toen ze het Surf-Freestyle-evenement voor vrouwen konden uit surfen. Hieronder kun je zien hoe het evenement verliep.

SURF FREESTYLE DAMES

De Tsjechische Paula Novotna zette een sublieme prestatie neer van start tot finish tijdens de eerste dag van de GWA Wingfoil World Cup. Ze haalde hoge scores bij de jury in elke heat en dit is een welverdiende eerste titelwinst voor Paula die met een grote grijns op haar gezicht van het water kwam!

“Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik mijn eerste GWA WINGFOIL WORLD TOUR evenement heb kunnen winnen. Ik heb niet veel getraind voor het evenement omdat ik me heb gefocust op mijn kiteboarding, maar ik ben erin geslaagd om kalm en gefocust te blijven tijdens mijn heats en ik denk dat dat me heeft geholpen om te winnen. Ik weet dat ik de trucs in huis heb, het niveau is echt hoog en ik wil alle andere riders feliciteren. Ik kijk uit naar de volgende!”

GWA Wingfoil World Cup

Na haar overwinning in Leucate, Frankrijk in de eerste ronde, kwam de Spaanse Nia Suardiaz in de finale net te kort met een heat score van 19. Ze moest het nipt afleggen tegen Paula’s 21,8. Ondanks het feit dat ze de eerste plaats misliep, kan Nia haar hoofd hoog houden, want het was een geweldige prestatie van de jonge 15-jarige, die blijft bewijzen waarom ze altijd een kracht is om rekening mee te houden op elk evenement!

Flora Artzner uit Frankrijk streed met Maaike Huvermann uit Nederland om de derde plaats en liet zien dat ze competitief constant is met een derde plaats in de Surf-Freestyle – een evenaring van het resultaat in Leucate.

Het niveau van de vrouwelijke atleten bij de GWA WINGFOIL WORLD TOUR was ongeëvenaard. Het is duidelijk dat de training achter de schermen en de wil om de grenzen te verleggen de reden is waarom we zulke close heats zien, vooral nu we in de bittere eindes van de rondes komen!

SURF-FREESTYLE RESULTATEN VROUWEN

GWA Wingfoil World Cup
  1. Paula Novotna (CZE)
  2. Nia Suardiaz (ESP)
  3. Flora Artzner (FRA)
  4. Maaike Huvermann (NLD)

Wil je meer weten over de GWA WINGFOIL WORLD TOUR 2022? Klik dan hier!


Voor meer wingfoil nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van