Droog én warm met de fiets naar je werk dit najaar met de nieuwe collectie van VAUDE.

Niets is zo lekker als op de fiets naar je werk gaan: nooit last van files, en na een drukke werkdag is je hoofd weer lekker leeg als je thuiskomt. Houdt het Hollandse weer je net iets te vaak tegen om te forenzen op de fiets? Dan heb je simpelweg niet de juiste uitrusting. Met de weerbestendige Cyclist Warm Rain Jacket en Road Master Roll-It Waxed fietstas zijn regen en wind geen excuus meer. Dus: ga toch fietsen!  

Cyclist Warm Rain Jacket: voor isolatie én ventilatie 

Het Cyclist Warm Rain Jacket is een regenjas waarvan de isolatie uit gerecyclede materialen bestaat, voor fietsforenzen met een groen hart. Het synthetisch dons aan de binnenkant, de buitenlaag én de Primaloft® Black Eco-isolatie in de mouwen en capuchon zijn volledig gemaakt van gerecycled polyester. Zo houdt deze jas het lichaam aangenaam warm en zorgt hij tegelijkertijd voor ademend vermogen tijdens het fietsen.  

Omdat je het in ons klimaat nooit weet, is het Cyclist Warm Rain Jacket eenvoudig aan te passen aan elke weersomstandigheid en activiteit. Zo zorgen onopvallende ritssluitingen aan de onderarmen voor een extra ventilatiemogelijkheid, zodat ook tijdens gehaaste tochten of heuvelopwaarts het zweet je niet uitbreekt. De verstelbare capuchon beschermt tegen regen en wind, terwijl de elastische manchetten van Lycra koude tocht op de armen voorkomen. De reflecterende strip zorgt voor meer zichtbaarheid en dient tevens als verlengde spatbescherming, en ook op de manchetten zijn reflecterende elementen aangebracht. Deze kunnen eenvoudig worden omgevouwen om ze te verbergen, waardoor de jas al even functioneel als stijlvol is. 

Road Master Roll-It Waxed: ruime fietstas voor veelzijdig gebruik  

Omdat ook je spullen droog moeten aankomen op je eindbestemming, is een weersbestendige fietstas geen overbodige luxe. De Road Master Roll-It Waxed is zo’n praktische tas. Gemaakt van robuust materiaal met een waterafstotende coating om ook langdurige regenval te weerstaan. Ook dit product is grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal, namelijk plastic PET-flessen. In het ruime buitenvak met ritssluiting vinden documenten en kaarten probleemloos een plekje. Dankzij de Soft Back achterwand is de tas een stuk lichter en flexibeler te bevestigen dan andere fietstassen. Bovendien is de Road Master Roll-It Waxed snel en eenvoudig aan de bagagedrager te hangen dankzij het gebruiksvriendelijke, afsluitbare QMR 2.0-bevestigingssysteem. En voor extra zicht in de donkere dagen, is de tas uit te rusten met de OSRAM LED Light Me Up Kit: een lichtgeleidesysteem voor actieve belichting in het donker en bij slechte lichtomstandigheden.  

Duurzame weer- en milieubescherming 

De gerecyclede materialen van deze fietsproducten besparen grondstoffen en voorkomen plastic in de oceanen. Daarnaast beschermt de VAUDE Eco Finish-impregnering mens en milieu tegen schadelijke fluorkoolwaterstoffen (PFC) en houdt vocht buiten. Zowel de jas als de tas zijn voorzien van het VAUDE Green Shape Label, wat staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame materialen. Daarnaast is de winter-fietsjas ook nog eens voorzien van het staatstextiellabel “Grüner Knopf” (Groene Knoop) die een milieuvriendelijke en sociaal eerlijke productie van bluesign®-gecertificeerde materialen garandeert.  

Ga voor meer informatie over de nieuwe collectie van VAUDE op vaude.com.


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van