29-06-2023 - Windsurfen, Nieuws

Een indrukwekkende drie nationale kampioenschappen in Viganj dit jaar!

Ook dit jaar zal er in het zuidwesten van Pelješac geen gebrek aan adrenaline zijn. De wind zal niet stoppen met waaien in Viganj – dit jaar bracht de mistral maar liefst drie nationale kampioenschappen. We hebben het natuurlijk over windsurfen!

De eerste wedstrijd is het Hongaars Open Kampioenschap van 18 tot en met 20 juni 2023 in de discipline IQFoil, tevens een olympische discipline. De organisatoren van het kampioenschap zijn Club Bofor uit Viganj in samenwerking met MSZA uit Hongarije. Van veel Olympiërs wordt verwacht dat ze op dit kampioenschap presteren, terwijl de grootste ster Hanna Simon is in de vrouwencompetitie.

Van 15 tot 18 juli 2023 wordt het Integra Czech Championship in de slalomdiscipline gehouden en van 20 tot 23 juli 2023 wordt het Integra Foil Course Championship memorial Adam Horky georganiseerd door de Czech Windsurfers Association.

Als laatste in het zomercompetitieseizoen, van 10 tot 13 augustus 2023, wordt het Kroatisch Open Windsurfkampioenschap gehouden, georganiseerd door de Peliška jedra vereniging! Er worden veel deelnemers verwacht, en de bekendste onder hen zijn meervoudig Kroatisch kampioen Erico Marotti, Olympiër Luka Mratović en Palma Čargo.

Lokale en internationale windsurfsterren komen weer terug naar Viganj

In Viganj begonnen windsurfwedstrijden in de jaren 1980, toen de regatta voor de Beker van Joegoslavië werd gehouden in 1986. De twee grootste competities waren het European Funboard Championship van 1990 en het Formula World Windsurfing Foil Championship van 2013, waar 150 van de beste surfers van over de hele wereld aan meededen.

De inwoners van Viganj staan al lang bekend om hun uitstekende organisatie van kampioenschappen

Afgezien van de mistral, zijn er andere belangrijke factoren voor de ontwikkeling van Viganj en windsurfen in Viganj. Dit kleine stadje heeft ongeveer drie kilometer lang strand en strandruimte. Viganj heeft drie windsurfscholen, waar je kunt leren windsurfen en/of kitesurfen of materiaal kunt huren. Hoewel de stad slechts 280 inwoners heeft, zijn ze bijna allemaal gericht op toerisme en sport.

Een speciale energie domineert Viganj

De cateraars zijn een verhaal op zich! In Viganj is alles een beetje anders, dus hier zult u verrast worden door het rijke aanbod van eten en drinken dat anders is dan gebruikelijk voor de Adriatische Zee.

In Viganj is alles in functie van adrenalinesporten, en toch wordt het gedomineerd door een ontspannen sfeer. Als je besluit om naar het zuiden van Kroatië te reizen, bezoek dan Viganj – nu is het een beetje dichterbij dankzij de Pelješac-brug die vorig jaar werd geopend.

Zelfs als u geen windsurfer bent, kunt u altijd genieten van zwemmen of gewoon cocktails drinken in de schaduw van een lokale strandbar terwijl u naar de winderige kampioenschappen kijkt.


Kijk voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van