21-09-2022 - Windsurfen, Nieuws, Leesvoer

Duotone Idol LTD 2023 – Wave x Freestyle

Duotone Idol ltd 2023: een radicaal lichtgewicht zeil. de Idol ltd is het volledig gepersonaliseerde pro-model van freestyle-held adrien bosson. het zeil, dat ongelooflijke handelbaarheidseigenschappen bezit, is ontworpen door ontwerper kai hopf, die alle wensen van de rijder zelf in praktijk heeft gebracht.

Het resultaat is het meest ontwikkelde en extreme freestyle zeil dat we ooit hebben gemaakt. Alle maten zijn sensationeel licht omdat het innovatieve en high-tech laminaat ODL en het 100-micron ULTRA FILM zijn gebruikt in plaats van het gebruikelijke XPLY materiaal. Deze materialen zijn 50% lichter dan eerdere zeildoeken, waardoor de Duotone Idol ltd 2023 ongeveer evenveel weegt als een 1,5 m² kleinere SUPER_HERO (bijv. 4,8 en 3,4).

Duotone Idol ltd 2023

De Duotone Idol ltd 2023 kan alles wat een freestyler nodig heeft. Naast zijn absoluut neutrale handling geeft hij geen ongewenste feedback en is hij ongelooflijk licht in je handen, zodat je je volledig kunt concentreren op je moves en manoeuvres. Je zou denken dat je draait zonder je zeil, want de Duotone Idol ltd 2023 draait ongelooflijk snel door alle trucs en is volledig in balans in de wind tijdens duck moves. De extreem hoge schoothoek en de korte gieklengte maken duikelmanoeuvres zo snel dat er bijna geen snelheid verloren gaat. De Duotone Idol ltd 2023 verhoogt niet alleen je slagingskans bij moeilijke manoeuvres, maar maakt het ook veel leuker om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er worden nieuwe, vrijwel onbreekbare latten gebruikt, die zelfs de ruwste wipe outs gemakkelijk aankunnen.

Gewoonweg geweldig: wanneer de Duotone Idol ltd 2023 gebruikt wordt voor foilen heeft hij een speciaal schoothoekoog om het zeil nog rechterop te kunnen plaatsen!

Belangrijk: Hoewel dit iets is wat andere fabrikanten niet graag vermelden, kan het laagste gewicht alleen worden bereikt door de dikte van de materialen te verminderen. Omdat de dikte van het ODL jachtlaminaat tot een minimum werd beperkt, is de UV-stabiliteit van het materiaal beperkt. Daardoor valt dit zeil niet onder de DUOTONE 2+3 JAAR GARANTIE.


Belangrijkste kenmerken van de Duotone Idol LTD 2023

  • VTS TAIL outhaul specs: elk zeil heeft individueel gedefinieerde indicaties voor de juiste outhaul verlenging.
  • CONVEX DACRON LUFF-PANEL: Maximale elasticiteit zonder vervorming van de zeillatten maakt maximale lift mogelijk voor alle sprongen vanuit lijpositie.
  • HOLLOW LOWER LEECH met extra MINI BATTEN: Dit stabiliseert het profiel boven de giek en voorkomt leech flutter.
  • De extra RADIAL LOAD STRIPES: in de schoothoek verbeteren de profielstabiliteit en vergroten het windbereik.+Met het gebruik van de beste high-tech materialen (ODL laminaten, 100-micron ULTRA FILM) is dit ons LICHTSTE FREESTYLE zeil ooit.
  • Een extra hoge schoothoek en korte giek: maken de snelste duikmanoeuvres mogelijk zonder verlies van snelheid.
  • iROCKET 2.0: In de fabriek gekalibreerde individuele zeillatenspanningen met behulp van een momentsleutel.

Klik hier meer informatie over de Duotone Idol LTD 2023.

Voor meer Windsurf nieuws, windsurfen, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu Windsurf magazine en word abonnee van Motion en volg onop Facebook en Instagram!

 van