Allemaal aan boord voor boot Düsseldorf 2024

Over minder dan 60 dagen zal boot opnieuw koers zetten naar haar thuishaven in Düsseldorf voor de 55e keer, en bijna alle fabrikanten en dealers zullen opnieuw aan boord zijn! Een blik op de net uitgebrachte exposantendatabase laat alle enthousiastelingen hun hart sneller kloppen. 16 beurshallen boordevol jachten, boten, boards, duikuitrusting en reisbestemmingen zullen van 20 tot 28 januari van Düsseldorf het “Mekka” van de watersport maken. Naast de brede en gevarieerde assortimenten van meer dan 1.500 exposanten uit 60 landen zullen tal van sterren uit de sector op de podia te zien zijn.

Een rondleiding door de beurshallen voert ons langs internationale marktleiders, fabrikanten en detailhandelaren.

Motorboten in Hallen 1 tot 9

Laten we onze rondleiding beginnen in Hal 1. Hier ontmoeten we al de groten der aarde in de motorbootwereld: Bavaria, Bénéteau, Dephia, Elling, Linssen of Sealine zullen hier middelgrote motorboten (tot 20 meter) tentoonstellen. Voor het eerst zal Schaefer Yachts, een fabrikant uit Brazilië, naar het evenement komen en drie jachten presenteren in Hal 1.

Tenders en buitenboordmotoren van merken zoals Bayliner, Boston Whaler, Honda, Karnic Power Boats, Mercury, Quicksilver, Searay, Suzuki, Tohatsu en Yamaha zullen de paradepaardjes zijn in Hal 3. Daarnaast zal het nieuwe Sportfisher Center tips en informatie bieden over alle aspecten van vissen op het water.

Hal 4 is traditioneel het middelpunt van Scandinavische bootbouwers en innovatieve tenders met alternatieve voortstuwing. Deze keer zullen Axopar, Yot, E-sense of blue, Finnmaster, Frydenbo Boats, Linex Boat, Nimbus, Botnia Marin, Quarken Boats, Ruban Bleu, Sargo, Sarl Cobalt, Saxdor, Lekker Boats, Valkama, X Shore en XO Boats te zien zijn, naast anderen.

Superjachten is een term die specifiek is bedacht voor boot Düsseldorf en de beste voorbeelden van deze klasse zijn te vinden in Hal 5. Bekende namen zoals Boesch, Pardo, Capelli, De Antonio, Fjord, Frauscher, Fliteboard, Awake, Nautor Swan, Nerea, Rand, Sacs Tecnorib, Seven Seas Yachts, Jeanneau DB, Stratos Yachts, Wellcraft of Windy zullen Hal 5 doen schitteren in nieuwe pracht.

In Hal 6 zullen de luxe jachten tot circa 33 meter voor anker gaan. Alleen de namen al doen je dromen: de jachten van Absolute, Azimut, Bluegame, Cranchi, Fairline, Ferretti, Explorer, Pearl, Princess, Sirena, Sunseeker of Wally zijn absolute blikvangers en lijken op drijvende luxe villa’s.

De nieuwste jachtontwerpen, internationale makelaars, exclusieve jachthavens en informatiestands van werven die luxe jachten van meer dan 33 meter aanbieden, zullen de sfeer bepalen in Hal 7a. Hier zullen onder andere Marine della Toscana, Delphis Technologies, Deutsche Yachten, Drettmann, judel/vrolijk, KM Yachtbuilders, Lazzara Yachts, Marina D’Arechi, Marina di Olbia, Marina di Portorotondo, Ocean Independence, Pantaenius, Reckmann, Robbe & Berking, Sevenstar Yacht Transport, Silent Yachts, Spirit of the Ocean, Starclass Yacht Transport, Sunreef, Symphony Marine, Tribale Yachts, de Vereniging van Duitse Jacht- en Charterbedrijven en Whisper Power elkaar ontmoeten.

Maritieme kunst nodigt bezoekers uit om hun tijd door te brengen

Maritieme kunst en beeldhouwwerken nodigen bezoekers uit om te blijven en na te denken in Hal 7. Beroemde kunstenaars zullen werken tentoonstellen die verband houden met de zeevaart, maar ook decoratieve objecten uit de nautische wereld.

Ribs en power ribs in Hal 9

Fans van die hippe ribs en power ribs zullen een groot aantal internationale fabrikanten vinden in Hal 9, waaronder 3D Tender, Henshaw Inflatables, Italboats, Lomac Nautica, Northstar, Pischel Bootsbau, Tiger Marine, Wassersportcenter Stockmann, Whaly Boats, Williams Jet Tender en Z-Nautic Zodiac Bombard, om er maar een paar te noemen.

Technische accessoires en “blue innovation dock” in Hal 10 en 11

Wie op zoek is naar technische accessoires voor hun boten zal zijn geluk vinden in Hal 10 en 11. Hier zullen de nieuwste motortechnologieën (inboard), alles wat met elektrische systemen voor boten te maken heeft, zoetwater- en zwartwatersystemen, verwarming en airconditioning, bootbouwbenodigdheden en -onderhoud, beveiliging en dekuitrusting worden getoond. 40 toonaangevende internationale technologieleveranciers en motorenfabrikanten zullen aanwezig zijn in Hal 10 en 11, waaronder Yanmar, Volvo Penta, Huracan Marine, Torqeedo, Kräutler, Dometic en drinkwaard. Daarnaast dient het blue innovation dock met zijn internationale programma over duurzaamheid in de watersport als een belangrijk netwerkplatform voor de industrie, beleidsmakers en gebruikers in Hal 10.

“love your ocean”, “Water Pixel World”, maritiem winkelen en duikuitrusting in Hal 11

Hal 11 nodigt bezoekers uit om maritiem te winkelen. Naast technische accessoires zal de focus ook liggen op het uitrusten van zeilers en liefhebbers van varen. Coole maritieme chique en functionele watersportkleding zijn te vinden bij de stand van Marine Store met het Marine Pool-assortiment of bij Steinmetz

Duiken in al zijn dimensies – van kennismakingscursussen tot vrijduiken – bestemmingen van over de hele wereld

De duikindustrie is in opkomst in Hallen 11 tot 13. De duiktoren, het zwembad en het podium vormen het middelpunt van de hal en bieden volop plezier met zeemeerminzwemmen en duikproeflessen, adembenemende spanning bij vrijduiken en fantastische filmvertoningen en informatieve gesprekken met internationale sterren uit de duikgemeenschap. De wereldleiders op het gebied van duikopleidingen, zoals Mares, Cressi, Aqua Lung, BtS of Padi, zullen vertegenwoordigd zijn, evenals exotische en populaire bestemmingen over de hele wereld of overdekte duikresorts. Ook keert het Water Pixel World terug naar Hal 11 met tips voor fascinerende onderwaterfotografie en -filmen, evenals state-of-the-art foto- en filmapparatuur.

Bestemming Zeekant – plezier in, bij en op het water

In 2024 zal duiken ook het overheersende thema zijn in de noordelijke delen van Hal 13. Grensoverschrijdende deelnames georganiseerd door toeristische centra uit Egypte, Kroatië, Mallorca, de Baai van Lübeck en Turkije zullen typische nationale en regionale kenmerken laten zien. Talrijke touroperators, bedrijven die zeiljachten, motorboten en woonboten verhuren zoals Kiriacoulis Mediterranean Cruises of Kuhnle Tours, jachthavens en regionale toerisme-experts zullen een echt vakantiegevoel overbrengen. Het podium met fascinerende lezingen over vakanties aan zee vult de Bestemming Zeekant in Hal 13 aan en vormt samen een unieke reismarkt voor Duitsland. Hoewel investeerders die geïnteresseerd zijn in het investeren in boten hier ook welkom zijn. Degenen die geïnteresseerd zijn in zogenaamde Yacht Ownership Programmes vinden waardevolle op maat gemaakte aanbiedingen bij de jachtbeheerbedrijven in Hallen 13/14.

Wereld van Kanoën en een scala aan diensten

Hal 14 zal ook schitteren met een speciale ervaring: de Wereld van Kanoën nodigt bezoekers uit voor een kanotocht op een indoor rivier tegen de achtergrond van de Canadese wildernis. Dit is een geweldige plek voor gezinnen om te ontspannen na het rondlopen op de beurs. Daarnaast is er op het podium volop inspiratie voor je volgende kanotocht. Hal 14 heeft zich echter ook traditioneel gericht op dienstverleners op de beurs. Hier zijn een breed scala aan verenigingen en instellingen beschikbaar met hulp en advies – variërend van het Duitse Ministerie van Transport, ADAC (Algemene Duitse Automobielclub), de Federale Maritieme Autoriteit, de Duitse Weerdienst, de Duitse Reddingsbrigade, de Duitse Vereniging voor de Redding van Schipbreukelingen, het Directoraat-Generaal voor Waterwegen en Scheepvaart en de Waterpolitie van NRW tot het Duitse Rode Kruis. Een bijzondere traktatie voor alle liefhebbers van klassieke boten is het Classic Forum, dat al 20 jaar een vleugje geschiedenis van de scheepvaart verspreidt. Hier is al menig oud juweel geveild aan “liefhebbers”.

Vaar mee op een zachte bries naar de zeilhallen 15 en 16

Daarna gaat het naar Hal 15 en 16 om de wereld van het zeilen op boot te verkennen. Hier voelen bezoekers altijd een zachte bries om hun oren wanneer de grote sterren verslag doen van hun avonturen op de zeven zeeën of jonge zeilers hun eerste zeiltocht maken op het zwembad van de zeilschool van boot. Een geheel nieuwe toevoeging is het Multihull Village. Dit biedt vooral nieuwkomers en terugkeerders een voorproefje van comfortabel zeilen met multihulls en power catamarans. Onder de fabrikanten in Hallen 15 en 16 vinden we ook de top in deze branche, zoals Hanse Yachts, X Yachts, Bavaria, Bénéteau, Bente, Contest, Dufour, Elan, Grand Soleil, Gunboat, Hallberg Rassy, Jeanneau, Nautor Swan, Oyster, Saffier en Solaris.

Altijd met de wind mee – trendsporten in Hal 17

Surfers zijn trendy, cool en altijd met de wind mee – dankzij de windmachines in Hal 17. Het Actionpool is een gevestigde trekpleister geworden voor deze trendsport. Hier kunnen zowel professionele als amateur-sporters stoom afblazen over een afstand van 60 meter. Of het nu gaat om kiten, wing- en foilsurfen of eenvoudigweg suppen – hier is alles mogelijk en worden dromen van volgende zomer werkelijkheid in het ijskoude januari. Veel fabrikanten en dealers zoals Starboard, Haiku of Gunsails nodigen bezoekers uit om te winkelen en bieden tegelijkertijd uitstekend advies.

Deze rondleiding op boot Düsseldorf 2024 dient om de scène te zetten en een eerste excursie te bieden naar het komende watersportseizoen.

Tickets voor boot 2024

Online tickets voor boot Düsseldorf zijn beschikbaar voor € 21,00 en € 19,00 voor boot.club, caravan.club en ADAC-leden. Toegangstickets die ter plaatse worden gekocht bij de ticketkantoren kosten € 29,00. Kijk op de website voor de tickets.

November 2023

‘s Werelds grootste jacht- en watersportbeurs

Met bijna 237.000 bezoekers uit meer dan 60 landen en meer dan 1.500 exposanten uit 68 landen die 220.000 vierkante meter beslaan in Hallen 1 tot 17, zal boot Düsseldorf van 20 tot 28 januari 2024 ‘s werelds grootste jacht- en watersportbeurs zijn. Zowel zeilers als motorbootliefhebbers vinden een breed scala aan boten, dinghies, superboten en luxe jachten. De populaire sporten duiken, surfen, kitesurfen, SUP, skimboarden of kanoën worden in al hun facetten en met de bijbehorende uitrusting gepresenteerd op boot. Aantrekkelijke podiumactiviteiten met sterren uit de branche, actuele trends en een hoogwaardige mix van workshops en activiteiten voor zowel amateur-sporters als experts maken deze beurs uniek over de hele wereld. Maar mariene bescherming en innovatieve, duurzame technologieën zullen ook in de schijnwerpers staan op boot 2024. In samenwerking met de European Boating Industry (EBI) zal de blauwe innovatiedok een uniek dialoogformaat bieden met politieke, zakelijke, technologische en mediadeskundigheid in Hal 10. Bovendien zullen opnieuw twee bakens voor de bescherming van onze oceanen “aan boord” zijn. De prestigieuze “ocean tribute” Award, gepresenteerd in samenwerking met de Prince Albert II of Monaco Foundation en de German Ocean Foundation, evenals de “love your ocean” campagne met zijn stand in Hal 11.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Boot Dusseldorf.

 van