12-03-2024 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer, Magazines

North lanceert nieuwe Navigator Pro Control System


“With the automatic unwind, I finish a manoeuvre and I’m ready to send it again.”

– Josue San Ferreira. Foto door Kyle Cabano.

Bij het ontwerpen van een nieuwe bar staan veiligheid, comfort, gebruiksgemak en prestaties allemaal voorop. Met duurzame en modulaire onderdelen die gemakkelijk te vervangen zijn, zodat jij en je bar een langere levensduur hebben. De nieuwe Navigator Pro van North is een technische doorbraak – 20% lichter, 20% sterker en veiliger dan ooit tevoren.

“Het team heeft meer dan 20 jaar onderzoek, drie jaar ontwikkeling en honderden uren op het water in dit systeem gestoken, waarbij 70% van de 130 onderdelen die erin gaan opnieuw zijn ontworpen en verbeterd,” zegt Director of Engineering Hugh Pinfold.


De nieuwe pro-versie van de Navigator is nu eenvoudiger te gebruiken en zit boordevol nieuwe functies – zoals de automatische ontwar-functie aan de voorkant.

Voor de soepelste trim en de meest betrouwbare vorm van automatisch ontwarren, lopen de Depower-hoofdlijn en Landingslijn nu binnen individuele buizen, gemaakt van de hoogste kwaliteit, duurzaam, slijtvast TPU en gestapeld van voor naar achter voor comfortabel, eenhandig vliegen.

“Om het automatisch ontwarren mogelijk te maken, is er een hoogwaardig op maat gemaakt keramisch lager in de QR-handgreep geïntroduceerd. Het keramiek heeft een extreem harde oppervlakte, dus het wordt niet beschadigd door zand; het is ook corrosiebestendig,” zegt Hugh.

Het nieuwe Quick Release-ontwerp helpt om onbedoelde vrijgave te elimineren en vermindert onbedoeld loskoppelen. En met zijn Low-V-opstelling kun je deze bar met vrijwel elke vlieger, elk merk gebruiken. Als de vlieger een High-V heeft, hoef je alleen een High-V-splitter aan de voorlijnen toe te voegen.

“Hugh is ook stilletjes tevreden met de uitzonderlijke comfortwinst die is geboekt met het unieke nieuwe micro-grip compound. Het is urenlang getest en het is de meest comfortabele, gripvaste en duurzame oplossing die ooit is tegengekomen. Het nieuwe compound is 3,5 keer slijtvaster dan een reguliere EVA-grip; er is nog steeds de unieke asymmetrisch verhoogde vingerbalk; bovendien is de naad intern gestikt om tegen afpellen te beschermen en is een getextureerd micro-grip patroon toegevoegd met een dubbelkleurig gevormd verhoogd patroon om een geweldige grip te geven. Deze verbeterde tractie is vooral merkbaar wanneer de bar nat is – in zowel hete als koude omstandigheden.”


Er is geen noodzaak om je lijnen te upgraden; de Nav Pro wordt geleverd met sterke, ultralage rek en hoge belasting, toonaangevende kwaliteit Liros Dyneema SK99 lijnen, gemaakt in Duitsland, voor minder parasitaire weerstand en compromisloze directe prestaties. Ø1.55mm Voorlijnen, Ø1.33mm Achterlijnen voorkomen ongelijke krimp.

No longer having to “navigate” the centre line twist gives me one less component to
worry about, particularly in nuking wind. And the grip is a lifesaver – particularly when
you are hanging on at the end of a gnarly 40-knot session. I’ve been waiting for this.

-Jett Bradshaw

The new design and functionality make it perfect for trying new things – I’m even more
thirsty to send it to the moon!
-Josue Ferreira


NAVIGATOR PRO

Maten: M (45-50cm), L (50-55cm) Inclusief: bar, Snelsluiting met Veiligheidsvinger, 12+10m SK99 Dyneema Pro Lijnen (Ø1.55mm Voorlijnen, Ø1.33mm Achterlijnen), Pro Freeride Loop, Standaard Leash (Pro)

KENMERKEN:

 1. Front-line auto-unwind
 2. 20% lichter en 20% sterker
 3. Veiligste single-action herlaadbare QR
 4. Nieuwe hoogwaardige SK99 Dyneema Pro Lijnen
 5. Maximaal gripcomfort
 6. Modulair gereedschapsloos InterLoop-systeem
 7. Universeel compatibel met elke vlieger*
 8. Soepelere trimactie
 9. Super slijtvast
 10. Nautische kleurcodering
 11. Voorkomt per ongeluk loslaten
 12. Vermindert per ongeluk loskoppelen
 13. Smoother trimming action
 14. Super wear-resistant

  *Controleer de gebruikershandleiding van je vlieger en koppel indien nodig met de High-V Split Kit.

  https://northkb.com/pages/navigator-pro
 van